ministar turizma:

Lorencin: O kreditima je objavljeno i previše, nemam više što reći

'21.03.2012., Zagreb - U Palaci Gvozdanic odrzan je drugi Britansko - Hrvatski poslovni Darko Lorencin, ministarstvo gospodarstva. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
19.03.2013.
u 19:39

Sektor turizma na visokoj je razini, protekla sezona je bila jako dobra, postavljeni su visoki standardi, moja će uloga biti nastaviti na svemu započetom, kaže Lorencin

– Sektor turizma na visokoj je razini, prošla sezona bila je jako dobra, postavljeni su visoki standardi, moja uloga će biti nastaviti na svemu započetom – rekao je u HRT-ovoj Temi dana novoizabrani ministar turizma Darko Lorencin.

Na pitanje kako komentira današnju sjednicu Sabora, kazao je samo kako "saborski zastupnici imaju pravo diskutirati".  

– Čuo sam se s Ostojićem. Veljko je bio moj prvi direktor, on me uvukao u ovu priču još 1997. Imao sam namjeru naći se s njime još dok nisam bio kandidat za ministra. S Veljkom sam obavio nekoliko razgovora, a on me jasno uputio u čitavu materiju, sitnice, detalje koji prvi dolaze na dnevni red – kazao je. Dodao je kako nije upoznat s spornom kupnjom zemljišta zbog koje je Ostojić dao ostavku.  

– Sve je izišlo u novinama i s mnogo više detalja od onoga što je kolega novinar pitao na predstavljanju, svaka kuna i lipa se vidi i tu je sve rečeno – komentirao je svoja tri stambena kredita.

Kaže kako je na mjesto ministra došao u konzultacijama s IDS-om i to na prijedlog premijera.

– Kad me pitate o investicijama, ne znam odakle bih krenuo. Iznenađuje me tko je uopće uputio pitanje s tom temom. Hrvatska je od 146 zemalja, na 143. mjestu po pouzdanosti sustava. Promijeniti to ogromna je stvar. U ministarstvu gospodarstva pokrenuta je masa stvari, otpetljane su neke investicije koje smo zatekli u ministarstvu. Ukinuta je bila agencija, morali smo pokrenuti novu agenciju, morali smo osvježiti novi zakon kako bi biti konkurentniji. Išlo se u susret mnogim investitorima i nastavimo li  tako, vidjet će se rezultati – komentirao je Zakon o strateškim investicijama.

– Od konkretnih projekata, tu je projekt Plive, neki projekti u energetici izvan Hrvatske elektroprivrede. Što se tiče projekta terena za golf na Srđu, ponovno moram objašnjavati to pitanje. Moramo razlikovati stvari koje su donesene, to su prostorni planovi u kojima postoji i golf igralište i dva hotela. Imamo dva procesa koja su u tijeku, utjecaj na okoliš tog projekta i proceduru donošenja urbanističkog plana. Uspjeli smo pronaći dokumentaciju u kojoj je vidljivo da je 1999. godine na traženje tadašnjeg ministra turizma upućen zahtjev da svi kandidiraju projekte u golfu, kandidirali su projekte i grad Dubrovnik i županija. Moramo pokazati ozbiljnost prema investitorima – komentirao je projekt terena za golf na Srđu.

– Sjedam u automobil koji je u pokretu. Ministarstvo samo mijenja vozača, sve pripreme za turističku sezonu teku redovito. Ostojić je dobro pripremio teren – kazao je novi ministar.

Ako bude izabran za europski parlament, kaže da će mandat staviti u mirovanje i posvetiti se funkciji ministra.  

– Žao mi je i suosjećam s pripadnicima svih nacionalnih manjina, pa tako i srpske, zbog ovih zbivanja koja su nastala. Prošlo je mnogo vremena i Hrvatska treba živjeti u drukčijoj demokraciji – kazao je za kraj Darko Lorencin.

>> Lorencin: Neću ići u Europski parlament ako me izaberu građani

Ključne riječi

Komentara 5

IN
informbiro
20:38 19.03.2013.

ovom dajem 6 mjeseci maksimalno

Avatar airbizz
airbizz
21:04 19.03.2013.

ministre lorencin,dokle god primate plaću od poreznih obveznika,ima da pjevate svoju imovinsku karticu. stanje u turizmu je odraz od ministra bajsa.odraz od ministra ostojića će se vidjeti tek u rujnu.

Avatar airbizz
airbizz
21:04 19.03.2013.

ministre lorencin,dokle god primate plaću od poreznih obveznika,ima da pjevate svoju imovinsku karticu. stanje u turizmu je odraz od ministra bajsa.odraz od ministra ostojića će se vidjeti tek u rujnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije