Dobri rezultati

Lorencin se iskušao u penjanju i posjetio sobu namijenjenu Titu

darko lorencin
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
06.08.2013.
u 15:32

– Imamo podatke za Dubrovnik koji bilježi 7% više noćenja i za Zadar koji bilježi 2% više noćenja. Očekujemo dobre rezultate u cijeloj Dalmaciji, rekao je ministar Lorencin

Ministar Darko Lorencin posjetio je Nacionalni park Paklenica i istaknuo značaj pustolovnog i sportskog turizma.

Lorencin je rekao da su turistički rezultati u Hrvatskoj sve bolji, te da je u prvih šest mjeseci ukupan rast prihoda oko 6%. – Imamo podatke za Dubrovnik koji bilježi 7% više noćenja i za Zadar koji bilježi 2% više noćenja. Očekujemo dobre rezultate u cijeloj Dalmaciji, a u Istri su rezultati također dobri, bez obzira na minuse od jedan ili dva posto jer je tu prije svega riječ o pokojem prazniku ili vremenu, rekao je Darko Lorencin ističući kako po pitanju planinarskog turizma treba istaći posebnu zahvalnost GSS-u te je najavio i  financijsku injekciju.

Prvi čovjek HGSS-a Vinko Prizmić rekao je da je desetak milijuna kuna koje godišnje dobivaju barem 10  puta manje od iznosa koji im je najnužniji, ali i da je sigurnost i spašavanje najbolja reklama hrvatskom turizmu.

Ministar Darko Lorencin, nakon susreta s novinarima, iskušao se u sportskom penjanju u kanjonu Velike Paklenice. Ravnatelj NP Paklenica Zlatko Marasović ministra je odveo i u sobu koja je trebala biti Titova, u slučaju napada tadašnjeg Sovjetskog saveza, a koja je smještena 80 metara u dubinu planine i zaštićena od svih napada iz zraka. Za dovršenje tog kompleksa u turističke svrhe potrebno je 30-ak milijuna kuna, a koje će se tražiti iz sredstava Europske unije.

>> Otkrivamo što nam zamjeraju ruski turisti i na što troše novac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije