BUNT EURA I KUNA

Kakvo iznenađenje u staroj vreći lješnjaka: Pronašao tuđu životnu ušteđevinu, nije dvojio što učiniti

Kuna će biti zamijenjena eurom po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za 1 euro
Tomislav Miletic/PIXSELL
09.02.2023.
u 09:14

Naime, čovjek kojemu je odnio lješnjake sipao je lješnjake pomalo u stroj, što je sreća jer da ih je samo ubacio u stroj, novčanice bi se uništile. Njegovom čuđenju nije bilo kraja kad je u vreći ugledao veliko svotu novca. Stavio je svezanj novca na vreću u kojoj ih je našao, fotografio te poslao nasljedniku da su mu lješnjaci očišćeni.

U Ludbregu se čovjek obogatio nakon što je odlučio strojno očistiti lješnjake, piše podravski.hr. Naime, priča počinje s čovjekom koji je prilikom raspada Jugoslavije izgubio cijelu ušteđevinu iz Ljubljanske banke. Tada je odlučio da više ni kunu neće dati banci i da će svoj novac čuvati kod kuće "u čarapi". Time je taj, sad već pokojni, seljak skupio sto tisuća kuna te 20 tisuća eura. Kad je on umro, njegova žena se bojala da će netko ukrasti novac pa ga je sakrila u vreću s lješnjacima u šupi jer je mislila da ga tamo nitko neće pronaći.

"Sakrila je novac u sredinu vreće i tako mirno spavala, jer si je mislila, pa kome trebaju neočišćeni lješnjaci, lopovi to sigurno neće ukrasti", prepričava dobro upućena sugovornica. Ubrzo je i žena umrla, a nikome nije rekla gdje je ostavila novac. "Nakon njezine smrti njihov unuk došao je na imanje i vidio je da, između ostaloga, ima i nešto lješnjaka. Odlučio je dati ih strojno očistiti. Odnio ih je svom poznaniku koji ima odgovarajući stroj, a ono što se dogodilo promijenilo je njegov život", nastavlja sugovornica.

Naime, čovjek kojemu je odnio lješnjake sipao je lješnjake pomalo u stroj, što je sreća jer da ih je samo ubacio u stroj, novčanice bi se uništile. Njegovom čuđenju nije bilo kraja kad je u vreći ugledao veliko svotu novca. Stavio je svežanj novca na vreću u kojoj ih je našao, fotografirao te poslao nasljedniku da su mu lješnjaci očišćeni. 

"Što se nakon toga dogodilo, je li vlasnik lješnjaka nagradio poštenog nalaznika, nismo uspjeli doznati, ali znamo da dvojica Ludbrežana sad lakše spavaju. Jedan jer zna da ima lijepu nenadanu ušteđevinu, a drugi jer duboko u sebi zna da je napravio pravu stvar", piše na kraju objave. 

VIDEO: Mali Sirijac nije mogao maknuti osmjeh s lica nakon što je spašen iz ruševina

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije