BJELORUSKI PREDSJEDNIK

Lukašenko spominje kolaps Rusije, pozvao bivše članice SSSR-a da joj ne okreću leđa

Russian President Putin and his Belarusian counterpart Lukashenko visit Valaam in the Republic of Karelia
Foto: Alexander Kazakov/REUTERS
1/3
09.08.2024.
u 10:23

Bjeloruski predsjednik zaključio je da je nemoguće znati što će se dogoditi, no da će se bivše članice SSSR-a "morati okrenuti Rusiji za pomoć". On smatra da su nedavni događaji pokazali da te države "nigdje nisu dobrodošle" i da se moraju držati zajedno

Na sastanku Vijeća ministara unutarnjih poslova država bivšeg SSSR-a koji je održan 8. kolovoza u Minsku, bjeloruski predsjednik Aleksandr Lukašenko komentirao je posljedice mogućeg raspada Rusije u izjavi koja je iznenadila mnoge. "Moguće je da nijedna od naših država ne može bez tog jedinstva. Ako to danas ne shvatimo, s nama će postupati odvojeno, ali Rusija padne, svi ćemo biti uvučeni u vrtlog" izjavio je Lukašenko.

Na sastanku je naglasio važnost jedinstva i suradnje te upozorio čelnike bivših država SSSR-a da ne traže kratkoročne koristi, prenosi bjeloruska državna informativna agencija Belta. "S obzirom na nedavni razvoj događaja, uključujući specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, i vođe i sigurnosne službe počinju tražiti koristi za sebe. To ne bi trebalo biti tako", zaključio je bjeloruski predsjednik.

"Znate, iz mog iskustva, život je turbulentan i promjenjiv. Mnogi traže koristi i napuštaju naš generalni razvojni trend razvijen u sovjetska vremena. Neki misle – držat ćemo se podalje od Rusije, ona je pod sankcijama, bojimo se da će i nama biti nametnute, samo brinemo za vlastite interese – ali nemojte to raditi", naglasio je Lukašenko.

Bjeloruski predsjednik zaključio je da je nemoguće znati što će se dogoditi, no da će se bivše članice SSSR-a "morati okrenuti Rusiji za pomoć". On smatra da su nedavni događaji pokazali da te države "nigdje nisu dobrodošle" i da se moraju držati zajedno.

VIDEO Snimka uništenja oklopne kolone ukrajinske vojske

Komentara 1

PA
Pahor
13:14 09.08.2024.

Pa za njega, sasvim sigurno nema natrag. On ce biti osuđen zbog pomaganja u ratnom zlocinu. No za ostale rubne republike je " sto prije se rijese rusa to bolje za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije