NEOČEKIVANA ODLUKA

Mađari otkazali sastanak s njemačkom ministricom: 'Iznenađeni smo, potrebna je ozbiljna i iskrena rasprava'

Session of the lower house of parliament on NATO's 75th anniversary in the Bundestag, Berlin
Foto: LIESA JOHANNSSEN/REUTERS
1/3
06.07.2024.
u 12:48

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da je "iznenađeno" otkazivanjem te da je potrebna "ozbiljna i iskrena" rasprava nakon sastanka mađarskog premijera Viktora Orbana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u petak.

Mađarska je otkazala sastanak s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock zakazan za ponedjeljak u Budimpešti iz tehničkih, a ne političkih razloga, priopćilo je u subotu mađarsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Zbog nepredviđene promjene u ministrovu kalendaru ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je da se posjet održi kasnije, nadamo se u bliskoj budućnosti", priopćilo je ministarstvo. "Razlog je isključivo tehnički, a ne politički." Njemačko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da je "iznenađeno" otkazivanjem te da je potrebna "ozbiljna i iskrena" rasprava nakon sastanka mađarskog premijera Viktora Orbana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u petak.

Sastanak u Moskvi bio je prvi sastanak čelnika EU-a s Putinom u Moskvi od travnja 2022., dva mjeseca nakon što je Moskva pokrenula potpunu invaziju na Ukrajinu. Sastanak je razljutio neke čelnike Europske unije koji su upozorili na popuštanje Moskvi i rekli da Orban ne govori u ime EU-a.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ukrajinci se povlače iz ključnog grada. Pogledajte što je ostalo od njega

Session of the lower house of parliament on NATO's 75th anniversary in the Bundestag, Berlin
1/10

Komentara 14

Avatar Vrsalj
Vrsalj
18:20 06.07.2024.

Ministrica sa srednjom školom

Avatar Joker009
Joker009
14:14 06.07.2024.

Ima pametnijeg posla nego tamo djeci objašnjavati zašto je bio tamo

Avatar macak Tomo
macak Tomo
22:16 06.07.2024.

ZAŠTO SU VLADE VODEĆIH SILA ZAPADA NA IVICI PADA! Prvo Bajden, onda Makron, a sledeće nedelje i nesretni Riši Sunak (u četvrtak 4. jula su izbori u Ujedinjenom Kraljevstvu; prim. NS). Kišida u Japanu, Šolc u Nemačkoj i Trudo u Kanadi ostaju na vlasti samo zato što izborni ciklus još uvek od njih ne zahteva da oprobaju birače. Po prvi put otkako su moderne evropske države definisane Vestfalskim sporazumom, sve vlade vodećih zapadnih država su pred padom, ili bi pale kad bi održale izbore. Kakva je to kolektivna kletva pogodila lidere Zapada pa ih veliki deo birača prezire? Postoji jednostavno objašnjenje za kolektivnu propast zapadnih vlada: sve one su saglasne sa agendom koju njihovi birači odbacuju pošto im degradira kvalitet života. Spontano i simultano, građani Zapada ustaju da sruše svoje lidere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije