Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službenički sud odbio joj dati otkaz

Maja Đerek vraća se u Banovinu? 'HDZ i Puljak su skovali plan da me ne vrate na posao'

Split: Đerek i Puljak na Službeničkom sudu, danas bez odluke o zakonitosti otkaza
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
12.06.2024.
u 11:38

Maja Đerek za sutra je najavila konferenciju za novinare, a čeka se reakcija iz Grada Splita

Maju Đerek službenički sud u Splitu vraća na posao u Grad Split. Naime, nepravomoćnom presudom donesena je odluka po kojoj je zbog povrede službeničke dužnosti Maja Đerek kažnjena s po 20 posto od plaće na rok od šest mjeseci, a ne udaljavanjem iz službe što je tražio Ivica Puljak, splitski gradonačelnik.

Postane li ova presuda pravomoćna, Maja Đerek se nema kamo vratiti jer je u međuvremenu, preustrojem, Grad Split ukinuo radno mjesto pročelnice za gradsku imovinu, na kojem je bila Đerek.

Maja Đerek javnosti će se obratiti na konferenciji za novinare koju je sazvala za sutra. Na naš upit da nam komentira ukinuće radnog mjesta na kojem je radila, rekla je: "HDZ i Ivica Puljak skovali su plan da me ne vrate na posao". Očekujemo izjavu iz Grada Splita. Imaju rok od 15 dana za žalbu na sudsku odluku. 

Puljak je u razlozima za otkaz naveo četiri argumenta; prva tri bila su odbijena kao neosnovana, dok je kod zadnjeg sud odlučio kako Đerek je naštetila ugledu službe. Medijima je otkrila identitet korisnika gradskog socijalnog stana, zbog čega je u konačnici dobila i kaznu na vrijeme od šest mjeseci u mjesečnom iznosu od 20 posto od ukupne plaće. 

GALERIJA 20 najviših nebodera u Hrvatskoj

Split: Đerek i Puljak na Službeničkom sudu, danas bez odluke o zakonitosti otkaza
1/40
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
12:17 12.06.2024.

Opet HDZ. E Đerek Đerek.

MM
MMarko657
14:17 12.06.2024.

Sretnog li poslodavca kojem se ona svidi na razgovoru za posao! Iskazala se kao sjajna suradnica na koju se možeš potpuno osloniti, uklapa se u nasloženije moguće uvjete.

Avatar Barba
Barba
14:02 12.06.2024.

Ona je zaista opterećena HDZ-om. Prilijepiti Puljku suradnju s HDZ-om je zaista nestvarno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije