RUSKO CJEPIVO

Majhen: Uspješnost Sputnika V je doista iznad 90%

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
10.02.2021.
u 10:39

Europska agencija za lijekove još ga nije odobrila za upotrebu u EU, no u Rusiji vjeruju da ga je moguće dostaviti Europskoj uniji prije svibnja ili lipnja ukoliko bude odobren

Uspješnost ovog cjepiva je doista iznad 90%, što znači da je u iznad 90% slučajeva spriječen razvoj ozbiljne bolesti COVID u ljudi koji su se cijepili ovim cjepivom - izjavila je za HRT molekularna biologinja Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković govoreći o ruskom cjepivu Sputnik V.

Europska agencija za lijekove još ga nije odobrila za upotrebu u EU, no u Rusiji vjeruju da ga je moguće dostaviti Europskoj uniji prije svibnja ili lipnja ukoliko bude odobren. O tom je cjepivu bila objavljena i znanstvena studija u časopisu Lancet, a u međunarodnom znanstvenom savjetodavnom odboru je i Dragomira Majhen.

- Cilj je u nekakvoj budućnosti, kada osoba koja je cijepljena dođe u kontakt s virusom SARS-CoV-2, da naš imuni sustav već bude spreman odreagirati na infekciju i zaustaviti nastanak bolesti - rekla je Majhen u emisiji Studio 4.

VIDEO: U šibenskom Domu zdravlja prvi pacijenti cijepljeni cjepivom AstraZeneca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije