LUCA GAĆINA

Majka branitelja koji je vikao 'Oba su pala!' podržala Josipovića

Luca Gaćina
Foto: Screenshot Youtube
1/2
09.01.2015.
u 19:04

Četiri godine čekala sam mirovinu svoga sina, konačno sam je dobila. Zahvaljujem vam na tome, Josipoviću.

Obadva, obadva! Oba su pala! Oba su pala! Sjećate se ovog uzvika? Bio je to uzvik hrvatskog branitelja Filipa Gaćine koji je euforično slavio pad dvaju zrakoplova JNA, donosi Politika Plus.  

Taj događaj kamerom je zabilježio snimatelj amater Ivica Bilan, a upravo je ta snimka i povik hrvatskog heroja Filipa Gaćine postao jedan od zaštitnih znakova Domovinskog rata.  

Nažalost, Filip Gaćina poginuo je nakon rata kao pirotehničar.  

Zašto pišemo o ovom povijesnom događaju? Zato što smo dobili videoporuku majke Filipa Gaćine, Luce Gaćine, koja je u kratkom obraćanju svoju podršku dala predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću.

Zanimljiva je to informacija s obzirom na to da upravo taj legendarni povik branitelji koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja koriste za svojevrstan obračun s vladajućima. Tako svi oni koji prolaze zagrebačkom Savskom cestom, na broju 66 mogu vidjeti veliki natpis na kojem piše: 1991. OBA SU PALA, 2015. OBA ĆE PASTI.  

No, majka Filipa Gaćine, koji je uzviknuo taj zaštitni znak Domovinskog rata, Luca Gaćina, očito ne dijeli takve stavove. Ona, eto, podržava Josipovića.

– Četiri godine čekala sam mirovinu svoga sina, (…) mislila sam da neću dobiti ništa, no konačno sam je dobila. Zadovoljna sam što su mog sina na taj način priznali. Zahvaljujem vam na tome Josipoviću. Opet će Luca za vas glasati, i moja djeca – kaže, između ostalog, majka legendarnog šibenskog branitelja.

Drugi krug izbora za hrvatskog predsjednika, podsjetimo, održava se ove nedjelje, 11. siječnja.

Komentara 202

TO
tommik
19:30 09.01.2015.

Boze sacuvaj nas od ovakav clanak, koristit tuge jedne majke za par glasova je stvarno dno. Ovo je ispod sve etike i morala jednog novinara.

SU
suncesmokvemaslina
19:21 09.01.2015.

mirovinu vam je dao sin, dao je svoj život za vašu mirovinu. ne sumnjamu to da ste mogli birati izabrali bi sina,a ne mirovinu

SO
Sos
19:15 09.01.2015.

Da sam joj ja davo i kunu vise glasala bih za mene bijednica nepismena nije joj on dao mirovinu !!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije