Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osmogodišnjak spasio prijatelja

Majka dječaka heroja iz Siska: 'Gabriel mi je rekao da se dijete skoro utopilo, mislila sam da preuveličava'

Heroj Gabriel iz Siska
Foto: privatni album
1/3
20.06.2024.
u 15:34

Sanja danas nije vidjela Gabriela jer radi cijeli dan, no kaže da je presretan, naročito zbog reakcije u razredu koji mu je pljeskao kada im je ispričao što je napravio

Drama na bazenu Caprag u Sisku sretno se razriješila zahvaljujući osmogodišnjem Gabrielu koji je svog šestogodišnjeg prijatelja spasio od utapanja. Dječaci su se u srijedu igrali u bazenu kada je Gabriel primijetio da se dječak čudno ponaša i da se ne odaziva kada viče njegovo ime. 

Gabrielova majka Sanja Komljenović ispričala nam je što se dogodilo tog dana na bazenima. "Gabriel mi je pokazao što je napravio. Zaronio je po prijatelja koji je već bio pod vodom, on je inače motorički dosta dobar, pliva od treće godine i snalažljiv je" kazala je. Na prvu nije vjerovala da osmogodišnjak točno opisuje situaciju. "Kada mi je rekao 'mama, dijete se skoro utopilo', mislila sam da djeca preuveličavaju. Nisam to doživjela tako dramatično, vjerovala sam da se nagutao vode ili nešto slično" priznala je majka.

"Rekao je da su se oni igrali i prijatelji su izašli, svi su mislili da se šestogodišnjak igra, on je mislio da se nešto događa pa je otišao provjeriti. Dječak je bio na trbuhu pa se okrenuo na leđa, oči su mu bile širom otvorene. Mislim da je dijete vjerojatno već bilo u nesvijesti" dodala je Sanja, inače po struci medicinska sestra.

U trenutku incidenta ona je izašla iz bazena kako bi se osušila, a Gabriel je ostao u vodi s prijateljem i njegovim ocem. Kada je izvukao prijatelja iz bazena, Gabriel je odmah pitao treba li zvati svoju "mamu doktoricu" kroz smijeh nam je otkrila, objašnjavajući da je djeci kada radiš u bolnici to sve isto. 

Sanja danas nije vidjela Gabriela jer radi cijeli dan, no kaže da je presretan, naročito zbog reakcije u razredu koji mu je pljeskao kada im je ispričao što je napravio. Doznajemo da je spašeni dječak danas pušten iz bolnice, u dobrom je stanju i oporavlja se u krugu obitelji.

VIDEO Susjed o sinoćnjem požaru u Zaprešiću

Ključne riječi

Komentara 1

JF
Jure_Francetić
18:44 20.06.2024.

Bravo za hrabroga dječaka! Konačno jedna lijepa vijest u moru crnila kojim nas svakodnevno obasipate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije