ROPSTVO ILI ZANEMARIVANJE

Majka držala sina u stanu zatočena više od 25 godina?

15.06.2009.
u 17:20

Nije istina da sam zatočila svoga sina u stanu i da mu ne dam da izađe. To su izmišljotine. Pa on je već odrastao pa izlazi vani sam - rekla nam je Marija Medić iz Paga, majka 43-godišnjeg Nene Medića koji već navodno 25 godina nije provirio iz kuće, jer je navodno bio zatočen u vlastitoj kući.

Za priču o majci koja svoga sina u stanu drži zatočenog više od 25 godina gotovo da zna svaki Pažanin, no tek nakon smrti njegove tete, za rješavanje toga slučaja zauzeo se gradonačelnik Paga Ante Fabijanić Njekulin koji je izvjestio nadležne institucije i inicirao da se to što prije riješi.

Strašnu priču potvrdili su nam i neki mještani Paga koji su nam s gražanjem, ali i pod uvjetom da ostanu anonimni, potvrdili kako nešto nije bilo u redu u obitelji Medić. Redom svjedoče kako je Marija svoga sina držala zatvorenog u kući od njegove 18. godine.

Kuću je, doznajemo, napustio tek prije nekoliko dana i to kada mu je umrla teta. Da stvar bude gora, u istoj kući živjela je Marijina sestra koja je umrla krajem svibnja, a njeno tijelo u kući se nalazilo, tvrde mještani, šest, sedam dana. No Marija Medić i to opovrgava i tvrdi kako je liječnike pozvala čim joj je sestra umrla, a da joj je sin u bolnici završio upravo iz razloga što su on i teta bili jako povezani.

U policiji su 29. svibnja dobili dojavu da već neko vrijeme u stanu u Pagu leži mrtvo tijelo žene i da je mrtvozornik utvrdio da se radilo o prirodnoj smrti jer na tijelu pokojnice nisu nađeni tragovi nasilja i da je mogla biti mrtva najmanje 20 sati. Policija stoga nije našla elemenata za kazneno djelo. Marija Medić danas nam je tek odškrinula vrata kuće na glavnom trgu u Pagu, a iz nje se nadaleko osjetio nesnosan vonj.

Mještani nam svjedoče kako je njena sestra mrtva ležala više od tjedan dana, a da je Marija pokraj nje mirne duše čak gledala televiziju. Nenu su, kažu nam, vidjeli tek par dana nakon smrti tete kada su ga liječnici na nosilima iznijeli iz kuće. Kažu da je bio zapušten, blijed i nepokretan.

Iz zadarskog Centra za socijalnu skrb kažu kako za obitelj Medić znaju već 10-tak godina no da nikada nisu čuli da bi ga majka zatočila, osim da su živjeli specifičnim načinom života i da nisu imali potrebe za poduzimanjem ikakvih mjera. Neni Mediću je, doznajemo, još 2005. godine dodijeljen skrbik, koji, doznajemo, nije mogao niti ući u kuću, jer ga je navodno Marija Medić tjerala.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije