IZBJEGNUTA TRAGEDIJA Obitelj se umalo ugušila plinom

Majka spasila dvoje djece i supruga od trovanja plinom

09.02.2009.
u 12:05

OSIJEK – Osječanka Stela Sonnenfeld (36) spasila je danas ujutro od trovanja plinom svoje dvoje malodobne djece, Petru (5) i Olivera (3), ali i supruga Darka (38). Svi su četvero, zbog trovanja metanom, ali i ugljičnim monoksidom prevezeni u osječku bolnicu gdje su zadržani na promatranju, no van životne su opasnosti.

Panika u Psunjskoj
Naime, 36-godišnja Stela osjetila je oko 8 sati ujutro da ju hvata nesvjestica dok se spremala na posao u obiteljskoj kući u Psunjskoj ulici na kućnom broju 28a te je brzo probudila svoga supruga Darka i maloljetnu djecu.

Pokušali su pobjeći iz kuće, no u panici nisu mogli otvoriti izlazna vrata kuće, pa su pozvali Hitnu pomoć jer su se svi već osjećali omamljeno. U pomoć su pozvali i Darkovog oca Rudolfa koji živi u kući pored.

– Plin je istjecao iz ventila koji se nalazio ispod slavine bojlera, ali je veći problem bio što je dolazilo do povratka ugljičnog monoksida iz dimnjaka zbog čega je u kući nedostajalo kisika. Mi smo svejedno zatvorili plin dok se kvar ne ukloni – rekao nam je rukovoditelj HEP plin Pogona Osijek, Damir Fekete.

Izvan životne opasnosti
Glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer rekla nam je pak kako je koncentracija plina metana u kući bila puno veća od koncentracije ugljičnog monoksida.

– Glavni uzrok istjecanja bio je neispravan spoj dotoka plina do kombi bojlera zbog čega je i došlo do trovanja. Svi članovi obitelji su van životne opasnosti, no zadržani su u bolnici na daljnjem promatranju – kazala nam je Roterbauer.

Jedan od susjeda Sonnenfeldovih kazao nam je kako je Stela kada je došla hitna pomoć već bila gotovo u nesvijesti, ali da su njezin suprug i djeca bili pri svijesti.

– Problem je vjerojatno bio u kombi bojleru zato što su ga baš nedavno bili popravljali jer je bio u kvaru – kazao nam je šokirani susjed dodajući kako mu je drago što je strašna tragedija ipak izbjegnuta te što su svi izvukli živu glavu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije