TRAŽIMO ŠTEDNJAK

Majka više ne spava na podu, ali sada ne može ispeći kruh

'                               '
''
27.09.2013.
u 13:20

Uz pomoć Večernjaka stiže pomoć Poropatićima u Donjoj Bačugi

Siromašna, beskućna, ali ponosna četveročlana obitelj Poropatić u selu Donja  Bačuga u petrinjskom dijelu Banovine, nakon našeg članka o njihovim katastrofalnim uvjetima stanovanja, počela je dobivati  pomoć mnogih dobrih  ljudi Petrinje.

Nekoliko vreća prepunih odjeće, obuće i posteljine od srca su dale obitelji iz Duge ulice, Kučerine, Zagrebačke ceste i s nasipa Petrinjčice. Humanitarna akcija pokrenuta je nakon žalbi Živka i Fate Poropatić na očajan smještaj u  preuskoj trošnoj drvenoj kolibi, u kojoj nemaju ni četvrti ležaj. Zato je Fatu posebno obradovao čvrsti preklopni krevet, jer više ne spava – na podu.

– Hvala, hvala, svima koji su nam ovako pomogli, ponavljali su Fata i Živko, nezaposleni roditelji sedmašice  Danice u OŠ u Jabukovcu i srednjoškolca Sinbada, u prvom razredu strukovne škole za kuhare  u Topuskom.

Od socijalne pomoći samo preživljavaju, za hranu su na popisu Caritasa sisačke biskupije, s čijim smo im vozilom prevezli stvari iz Petrinje.

– U mjesecu početka škole novčano nam je još teže. Sinu za podstanarstvo  u Topuskom treba 900 kuna mjesečno, a za knjige 950 kuna. U knjižari u Petrinji  platila sam samo 300,  više nisam imala, čekaju da donesem ostatak kad budem imala, kazala nam je majka Fata.

U drvenoj kolibi Poropatići  nemaju mjesta za štednjak, pa hranu kuhaju i toplu vodu za pranje i kupanje u lavoru griju u obližnjoj šupi sa zemljanim podom.

– Sada smo ostali  bez polovice štednjaka, izgorjela nam je pećnica, više ne mogu ispeći kruh u njoj. Možda netko ima stari štednjak na drva  s cijelim \"rolom\"- novu konkretnu pomoć moli Fata Poropatić. Njen je mobitel 099/781-5051.

– Umjesto u drvenoj kolibi, ovoj obitelji hitno treba smještaj u pravoj kući- kažu nam u Centru za socijalnu skrb u Petrinji. U Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Petrinje doznajemo kako su Poropatići na popisu prioriteta u 2013., za davanjem u najam kuće u vlasništvu Republike Hrvatske.

Još se ne zna kada će je stvarno i  moći dobiti, jer su tek na 172. mjestu među 264 slična tražitelja, uz još dodatni 41 slični zahtjev bivših nositelja stanarskih prava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije