SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

Mala grupa Jugoslavena pod okriljem noći uvukla se u hrvatski grad Split i pjevala o propaloj tamnici naroda

koncert Bijelo dugme
Ivana Ivanović/PIXSELL
08.09.2024.
u 11:55

Od linča ih je spasila samo prisebnost pripadnika 72. bojne vojne policije, koji su ih legitimirali, utvrdili njihovo nearijevsko podrijetlo i rutinski odveli u Konačište ratnih zarobljenika u Loru, gdje su ih smjestili u Blok C

Subota 31. 8. 2024.

Penava je pobijedio! Radić i Peternel pokušali su zadnji, očajnički juriš prema glasačkim kutijama, ali nisu uspjeli. Ćipe je podmetnuo nogu Peternelu dok je ovaj trčao prema najbližoj glasačkoj kutiji htijući je odnijeti kod Buje u studio da zajedno pošteno prebroje glasove, a Radića je s leđa sapleo predsjednik Penava osobno. Tako su Ćipe i Penava na kraju pošteno prebrojili glasove i premoćno pobijedili. Sve se na kraju ipak sretno završilo. Igor ih je nazvao stokom, a onda su on i Radić uskočili u Ivkov Ferrari i pobjegli u bespuća hrvatske političke zbiljnosti. Rekli su da se žure. Osnivaju Autohtoni Domovinski pokret i najavljuju veliki povratak. Kada su to javili Plenkiju, izišao je na balkon, sjeo i zapalio kubansku cigaru. Sve je bilo mirno. Čuo se samo s mrkog tornja bat. Broji pospan sat, Domovinski pokret guta već daljina.

Nedjelja 1. 9. 2024.

Teroristički napad u Splitu! Mala grupa Jugoslavena, potpomognuta petom kolonom, provukla se kroz nadzorne točke IX. bojne "Rafael Vitez Boban" na Klisu i pod okriljem noći uvukla u hrvatski grad Split. Splitske antifašiste probudila je dernjava jugoslavenskih terorista i fašista koji su na kampanel svetog Duje stavili fašističku jugoslavensku bandiru, počeli pljuvati po gradu i pjevati o propaloj tamnici naroda. Splitski antifašisti i puntari odmah su se digli na noge i uskoro zarobili dvojicu kolovođa, Gorana i Alena. Od linča ih je spasila samo prisebnost pripadnika 72. bojne vojne policije, koji su ih legitimirali, utvrdili njihovo nearijevsko podrijetlo i rutinski odveli u Konačište ratnih zarobljenika u Loru, gdje su ih smjestili u Blok C. Svaki je dobio svoju pseću kućicu u kojoj je mogao do mile volje pjevati "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo". Borba protiv gotovo svakog totalitarizma se nastavlja.

Ponedjeljak 2. 9. 2024.

Splitska policija javlja da je jedan od uhićenih splitskih terorista desetljećima poznat kao mrzitelj svega što je hrvatsko. U našu redakciju počele su se javljati njegove žrtve. Tako nam se javio Ž.B. (78) iz Sarajeva, jedna od prvih žrtava zloglasnog Gorana. Nećete vjerovati, ali Ž.B. tvrdi da ga je daleke 1984. Goran tjerao da pjeva pjesmu "Lipe cvatu", da bi nesretni pjevač shvatio da se u toj pjesmi, pod botaničkom krinkom, kriju stihovi "ravna ti je Jugoslavija". Šokirani Ž. B. strgnuo je okove jugoslavenskog rock-stara i panično, ali i nacionalno svjesno, pobjegao u solo vode. Staru ranu otvorilo mu je mahanje omraženom zastavom njegove rodne zemlje u Splitu, pa je smogao snage da o toj traumi progovori samo 40 godina poslije.

Utorak 3. 9. 2024.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je na svojim mrežnim stanicama vijest o grubom nasrtaju na starijeg mještanina Sinja, koji je sav izgreban i raščupan u kasno poslijepodne došao u PP Sinj i prijavio napad na sebe. Riječ je o M. B. (52), iz obližnjeg Suhača, koji je napadnut na izvoru Cetine. Kada su policajci došli na izvor provjeriti što se dogodilo, zatekli su dvije mlade cure u bikinijima kako se kupaju. Prenosimo izjavu jedne od njih: "Mi smo se lipo kupale, a onda je odjednom iz busa iskočija neki stari u narodnoj nošnji i počeja vitlat kuburon i vikat da moramo ić ća. Kad je priša bliže, ja san se pripala i malo ga ogrebala po faci. Pripa mi je priju, morala san je branit." Nakon što su dale izjavu, cure su puštene, a nesretni M. B. je odveden na psihijatriju, jer mu se sve malo ispremiješalo u glavi.

Srijeda 4. 9. 2024.

Nakon Splita, Hrvatska je obranjena i u hrvatskom Sinju, pitoresknom hrvatskom gradu u kojem su prije sto godina na izborima pobijedili komunisti, gradu koji je uvijek arambašićima dočekivao pobjednike. Od Tita i Šuvara, do Šuška i Tuđmana. Sve prolazi u Sinju, ali Pupi neće! Miro Bulj, alkarski momak u mirovini i sinjski gradonačelnik, svojim je tijelom spriječio otvaranje izložbe "Susret na tromeđi" Inije Herenčić, petokolonašice kojoj je Pupi iskeširao lovu da u gradu buzdovanu, pod krinkom izložbe nekakvih cura u narodnim nošnjama zapravo pokuša širiti kulturni imperijalizam srpskog sveta i rušiti hrvatsku državu umjetničkim performansima. Kako da ne!

Četvrtak 5. 9. 2024.

Ministarstvo unutarnjih poslova uključilo se u borbu protiv bijele kuge i objavilo natječaj kojem je cilj zaustaviti iseljavanje naših potentnih mladića i njihovih fertilnih djevojaka. "Uočili smo da mladi teško dolaze do prve nekretnine, pa smo im odlučili pomoći", stoji u priopćenju MUP-a.. Prema natječaju, ako imate nekretninu primjerice u Skradinu i ćaćin stan u Šibeniku od oko 90 kvadrata, MUP će vam rado prodati stan koji vam je dodijelio ćaći za "vrlo lako mjerljiv doprinos u stvaranju hrvatske države". Stan od 90-ak kvadrata moći ćete otkupiti za 800 eura po kvadratu da ga možete iznajmljivati, jer su iznajmljivanje i turizam hrvatski nacionalni interes. Kvaka 22 je da vam ćaća usput treba biti u vrhu Uprave Hrvatskih šuma. U MUP-u su šokirani, jer se na natječaj javila samo izvjesna Anna iz Šibenika, ali je i ona odbijena, jer se prijavila drugi put. Kada su je odbili, samo je kratko poručila članovima komisije da su nakaze.

Petak 6. 9. 2024.

Drama na modrom nebu iznad Zagreba! Hrvatska je zamalo ostala obezglavljena. Naime, Plenki je Vladinim zrakoplovom kojim je upravljao hrvatski vojskovođa Ante Bačić Baćo upravo polijetao prema Bruxellesu, gdje su ga čekali Ursula i Charles, kada je Baćo perifernim vidom uočio da im se približava ruski helikopter kojim je upravljao brigadir Burčul koji je vozio Zoku u Laktaše na jagnjetinu s Milom. Božjom providnošću kao i Baćinom i Burčulovom prisebnošću izbjegnut je frontalni sudar, ali su se letjelice ipak malo očešale i bile prisiljene sletjeti na livadu pokraj Velike Gorice. Zoka i Plenki su se malo ugruvali, pa ih je trebalo pregledati na hitnoj. Kao za inat, vozilo hitne pomoći zapelo je u gužvi, ali je srećom naišao DP-ov ministar gospodarstva Antiša Šušnjar, koji ih je ugurao u službeni Audi. Iz gepeka je izvadio bljeskalice i žurno odveo Zoku i Plenkija na pregled. Hrvatska je spašena!

Komentara 3

UL
ulica
21:31 08.09.2024.

bravo ivaniševiću !

VO
Vorg
12:43 08.09.2024.

Cjelo vrijeme pokušava se putem glazbe obnoviti Jugoslavija

Avatar alteralterego001
alteralterego001
12:31 08.09.2024.

Dajte malo satire kako su vojnici sa tim Jugo znakovljem zajedno sa spodobama sa četničkim znakovljem ušli u razoreni Vukovar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije