Slavlje u domu

Mališane je razveselio i poznati pjevač Ivan Zak

dom
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIxsell
1/3
06.06.2013.
u 12:04

U ustanovi je trenutačno 80 djece, svi će ovu školsku godinu uspješno završiti, a nije bilo niti problema s ponašanjem i slično

Sretan vam 48. rođendan. Drago mi je što sam s vama ovdje – poručio je poznati hrvatski pjevač Ivan Zak, koji je zapjevao s mališanima Dječjeg doma Vladimir Nazor u Karlovcu povodom 48. rođendana ustanove. Pod motom “Zamisli život u ritmu muzike za ples” pjevali su i plesali, zajedno s mnogobrojnim gostima, svojim prijateljima, koji im uvijek nesebično pomažu.

 – U ovoj kući se ne radi. Ovdje se živi 24 sata 365 dana. Naša su djeca veliki borci i puno puta zreliji od nas odraslih. Ima punu ljubavi, veselja, ali i briga i problema s kojima se nosimo. Veseli nas što će svi uspješno završiti školsku godinu. Nismo imali niti problema s njihovim ponašanjem i slično – rekla je na proslavi ravnateljica ustanove Maja Vučinić Knežević. Iako je karlovačka ustanova često mjesto zajedničkih proslava, veselja i radosti, zabrinjava što je u ustanovi sve više djece.

 – Sada ih je osamdeset i imamo još nekoliko najava za dolazak. To je u odnosu na prošlu godinu deset do petnaest djece više. Razlog tome je i što je mnogim roditeljima teško. Ne rade, nalaze se u jednom stanju siromaštva.

Tu smo za djecu o kojoj roditelji ne žele brinuti, ali i onoj gdje roditelji o njima ne mogu brinuti jer nemaju uvjeta za to. Uvijek se nadamo da će se ta situacija popraviti i da će doista jednoga dana što manje djece dolaziti u ustanovu – poručila je ravnateljica karlovačkog doma. Nada se da će izmjene zakona dovesti do toga da će biti više posvojene djece. U karlovačkoj ustanovi za taj veliki korak trenutačno se priprema jedna djevojčica.

 Dogradonačelnica Karlovca Marina Kolaković kazala je da je karlovački Vladimir Nazor dom sa svim atributima koju ta riječ nosi.

 – Ovdje je toplo, lijepo i uvijek veselo. Neka vam se ispuni sve ono što i sami želite postići – rekla je Kolaković. Okupljene je pozdravio i velečani Ferdinand Vražić.

 – Neka vedrina ide iznutra. Otvorite svoje srce i dušu djeci. Budite im mama i tata s iskrenim srcem i toplom dušom – poručio je na proslavi Vražić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije