UHIĆENI SU

Maloljetnici divljali i krali u odgojnoj ustanovi, šteta 200.000 kuna. Ukrali su i auto

Varaždin: Nepoznati počinitelj opljačkao zlatarnicu u središtu grada
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
09.04.2021.
u 18:06

Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio svim maloljetnicima istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je ispitalo trojicu uhićenih maloljetnih hrvatskih državljana rođenih 2004. i 2003. godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela produljene teške krađe, oštećenja tuđe stvari i krađe.

- Postoji osnovana sumnja da su maloljetnici od 3. do. 5. travnja 2021. u više navrata provalili u zatvorene prostorije odgojne ustanove u okolici Varaždina iz kojih su uzeli i zadržali za sebe više prijenosnih računala, mobitela i drugu tehničku opremu ukupne vrijednosti najmanje 60.000 kuna, te da su razbili dio pronađenih uređaja od računala do monitora i pisača. Osnovano se sumnja da su iz ormara izvadili i razbacali razne predmete i službenu dokumentaciju te ih polili tekućim sapunom, a zatim sve prostorije zaprašili prahom iz vatrogasnih aparata, čime su izazvali štetu u visini od najmanje 140.000 kuna - kažu u DORH-u.

Osim toga, 5. travnja u dvorištu jedne obiteljske kuće ušli su u nezaključani osobni automobil, pronašli originalni ključ i odvezli se.

Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio svim maloljetnicima istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
18:18 09.04.2021.

Poduzetni su od malena. Netko od njih će za koju godinu biti saborski zastupnik. Na manjinskoj listi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije