život proveo u dijaspori

Mandatar Orešković ima jaki engleski naglasak. Očito će biti zanimljivih situacija

Tihomir Orešković
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
23.12.2015.
u 19:14

Ne treba sumnjati da će ovaj menadžer s inozemnim iskustvom vrlo brzo usavršiti svoj nebrušeni hrvatski jezik.

Kada je objavljeno da će mandatar nove hrvatske vlade (13. po redu!) biti Tihomir Orešković, koji je veći dio života proveo u dijaspori, u Kanadi, novinari su s velikim zanimanjem očekivali njegov nastup.

Nepoznat je javnosti, no očekivalo se da će barem imati naglasak, toliko svojstven kod naših ljudi koji dugo žive u inozemstvu. I, očekivanja su se ispunila. Dapače, naš novi mandatar ima vrlo jaki engleski naglasak, i bit će puno zanimljivih i, izgledno simpatičnih situacija u koje će, postane li i novim hrvatskim premijerom, Tihomir Orešković dolaziti u svojoj svakodnevnici.

Poruka novog mandatara http://bit.ly/1OagaAP

Posted by HRT Vijesti on 23. prosinca 2015

Ne treba sumnjati da će ovaj menadžer s inozemnim iskustvom vrlo brzo usavršiti svoj nebrušeni hrvatski jezik. No, gledajmo to i ovako: nitko ne može reći da naš novi mandatar (potencijalno i premijer) ne govori odličan engleski jezik.

>> 'Povjeravam mandat za sastavljanje vlade Tihomiru Oreškoviću, konstituirajuća sjednica Sabora 28.12.'

>> Tihomir Orešković: Uložit ću sve svoje znanje i trud da formiramo kvalitetnu vladu

Komentara 450

KO
kodamesepita
19:20 23.12.2015.

yeeeeeahhhhhhh..... konačno je i dijaspora tu da gradi i pomaže ;-)

EN
enigma898
19:27 23.12.2015.

A uostalom ovi kojima smeta naglasak novog premijera(SDP-ovci, HNS-ovci i sl.) nek preslušaju snimke svog maršala Tita.

EN
enigma898
19:25 23.12.2015.

Imamo za premijera nekoga iz dijaspore, bilo bi dobro otvoriti ministarstvo dijaspore ili nekakvu agenciju kako bi se konačno privukle poslovne investicije dijaspore, potencijal je težak stotine milijardi... A naglasak premijera je nebitan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije