Političke igre

Manipuliraju da u Gradskom vijeću ne bi imali svoga predstavnika

umirovljenici
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
23.11.2012.
u 13:22

Nismo zadovoljni odnosom vlasti prema osobama treće životne dobi, a Klub, koji je osnovao HDZ i financira ga, vjerojatno jest

Upravni odbor Kluba umirovljenika Karlovac osniva političku stranku “Akcija umirovljenika zajedno”.

 – Ako se pojedinci iz Kluba žele baviti politikom, to se radi izvan Kluba – smatra Nikola Marijanić, predsjednik Asocijacije 047 koja okuplja četiri udruge, pa i Klub. Tvrde da se želi razvodniti biračko tijelo.

 – Umirovljenika je u Karlovcu 13.500 i njihov glas je dragocjen. Abecedno, nova stranka bit će na vrhu izbornog listića. Umirovljenicima se manipulira kako ne bi imali predstavnika u Gradskom vijeću – kaže Marijanić, inače član Hrvatske stranke umirovljenika, ali ističe da to u ovom slučaju nije važno.

 U gradu postoji i Demokratska stranka umirovljenika.

 – Mi nismo zadovoljni odnosom vlasti prema umirovljenicima, a oni vjerojatno jesu. Klub je osnovao HDZ i on ga financira – kaže Marijanić. Predsjednik i dopredsjednik Kluba Darko Križanić i Rudolf Devčić vršit će vjerojatno te dužnosti i u stranci.

 – Nismo se savjetovali s drugim strankama kada smo osnivali ovu. Želimo da Klub opstane, ali i više učiniti za umirovljenike – kaže Križanić.

 Potvrđuje da je zadovoljan odnosom vlasti prema umirovljenicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije