danas u večernjem

Petir: Jakovina je grobar hrvatske poljoprivrede

naslovnica
08.04.2015.
u 00:01

Dok se on kupao na moru, ja sam uvjeravala kolege u Odboru i Europsku komisiju da proširi listu obeštećenja na mandarine, rekla je Marijana Petir.

Marijana Petir zasad je jedina zastupnica iz Hrvatske seljačke stranke u Europskom parlamentu. Nakon desetak mjeseci mandata, za Večernji list govori o iskustvu rada u Parlamentu EU.

Može li jedna HSS-ova zastupnica išta učiniti za hrvatskog seljaka u parlamentu u kojem sjedi još 750 drugih zastupnika iz 28 država?

Odlično surađujem s kolegama u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj. Tome svjedoči i činjenica da sam dobila njihovu podršku kada sam zatražila od Europske komisije da zbog ruskog embarga obešteti i proizvođače mandarina. Podržali su me i u zahtjevu Komisiji da se Hrvatskoj uklone sporni povijesni kriteriji kao uvjet za korištenje subvencija za zdrave obroke mlijeka u školama. Dakle, može se izboriti za interese naših poljoprivrednika. (...)

Često kritizirate ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu. Jeste li u tome baš uvijek fer jer tvrdili ste da njegovom krivnjom nećemo sudjelovati u programu odštete zbog ruskog embarga, a ipak sudjelujemo?

Ministar Jakovina poručivao je proizvođačima mandarina da se sami snađu. Dok se on kupao na moru, ja sam uvjeravala kolege u Odboru i Europsku komisiju da proširi listu obeštećenja na mandarine. Jakovini kritike upućujem zato što sam ozbiljno zabrinuta zbog njegova odnosa prema hrvatskom selu i seljacima koji su danas na koljenima.

>>Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte e-izdanje!

Komentara 19

ST
stjepanveliki
22:08 07.04.2015.

To svi vide osim Zokija.Taj nije znao voditi ni svoju poljoprivrednu apoteku pa kako takav moze voditi ministarstvo.Zato nam sve vise pametnih i skolovanih odlaze vani pa i velika grupa ingenjera agronomije.

DU
Deleted user
22:41 07.04.2015.

Kukurikavac kojemu je dućan propao , toliko je sposoban! Iskukurikao je dug državi, za čestita čovika dug bi se prenosio na pokolinja ili bi ga na ulicu banka istirala, ali ne i za kukurikačkog nesposobnjakovića. I kažu kako im jee stalo do hrvatskog naroda????? Vidimo! Sve su upropastili! Kamen na kamenu nije ostao! Dica su nam otišla u svit!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
01:05 08.04.2015.

Javila se Petirka.... osoba koja se nije vruća vode napila izvan politike tj nema sata staža... i ona priča o jednom Jakovini.... BTW, jel' ima taj Jakovina ikakve veze sa onom Sandrom Petrović Jakovina koja je sa faxa skočila uu SDP.... pa u Saborsku klupu... pa njegov krevet... pa u Brisel .... pa Josipovićev stožer gdje je pokazala svu raskoš sposobnosti sa Dačićevom savjetnicom ??? Također kao i Petirka.... bez sekunde staža izvan politike ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije