Dugoreški slučaj

Marinič je stručnjak, na 2. stupnju nije mu palo nijedno rješenje

logoriste
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
11.07.2012.
u 11:53

Mariniča su inozemni državljani optužili za korupciju, a tekst je objavljen u britanskom Guardianu i nekim hrvatskim medijima

U tekstu u uglednom britanskom Guardianu i nekim hrvatskim medijima voditelj dugoreške ispostave za prostorno uređenje Slavko Marinič prozvan je za korupciju. To su teške optužbe, koje idu na štetu Karlovačke županije. Pročitao sam da je pokrenuta kriminalistička istraga, pa me zanima zašto Marinič nije suspendiran, a ako nije kriv zašto nitko iz Županije nije stao u njegovu obranu – zanimalo je Borisa Ožanića, vijećnika SDP-a, koji je na Skupštini Karlovačke županije otvorio raspravu o slučaju Marinič.

I druge oporbene vijećnike zanimalo je što se zapravo događa, a imali su i prigovore zbog malog broja riješenih predmeta u dugoreškom uredu. Županijski pročelnik Marinko Maradin kazao je da se o slučaju ne mogu očitovati s obzirom na to da je u tijeku policijska istraga. No, time što su Mariniča ostavili na radnom mjestu, pokazali su da ima podršku.

 – Slavko Marinič vrsni je stručnjak i nijedno njegovo rješenje nije palo na drugom stupnju. Policija je bila u mom i njegovom uredu te su izuzeli dokumentaciju. Ako se pokrene postupak, po Zakonu će biti suspendiran. Sada za to nema potrebe. Time bismo napravili veliku štetu – poručio je Maradin. Dodao je da je Marinić 1.siječnja 2011. preuzeo ured i 317 neriješenih predmeta, čiji je broj potom narastao na 1834. Do 15. lipnja riješeno ih je 1256.

 – Sigurno je da bi moglo biti i bolje, ali nitko ne može reći da se u Dugoj Resi ništa ne radi – rekao je Maradin. Napomenuo je i da su protiv jedne dugoreške djelatnice već odbačene sumnje na korupciju. Osim dugoreškog, policija istražuje i ogulinski ured.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije