TRI PITANJA

Marino Radović: Virska oporba parazitira na ljudskoj tragediji

Reportaža s otoka Vira
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
25.08.2024.
u 10:16

Načelnik općine Vir Marino Radović odgovara za Večernji list na tri pitanja

1 U nezapamćenoj tragediji na otoku Viru život je izgubila mlada majka iz Križevaca, koju je sa suprugom i troje djece pokosio pijani vozač! Krivnja se, zbog nedostatka pješačke infrastrukture, prebacuje na vas, kako to komentirate?

Osjećam se jako tužno zbog toga. Nažalost, do tragedije je došlo u trenutku kad je čovjek s 1,75 promila ušao u auto i pokosio tu nesretnu obitelj. U medijima je puno upita o odgovornosti, ali mislim da tu sva priča staje. Sve i da je tu bilo infrastrukture, ta se tragedija ne bi mogla izbjeći kada je za upravljačem vozač s 1,75 promila, koji je prije udara izgubio kontrolu. I prometni stručnjaci su utvrdili da čovjek s toliko alkohola u krvi ne može normalno reagirati. Nesreća se dogodila na županijskoj cesti koja povezuje dva naselja, šuma je i s jedne i s druge strane. Potrebno je naglasiti da je jedina koja je ulagala u tu cestu do sada bila općina Vir.

2 Iz redova opozicije nazivaju vas ubojicama, kako to komentirate?

Nažalost, takve optužbe opozicije nisu nas iznenadile. Ono što je jako žalosno i gnjusno jest da čovjek na ovako velikoj tragediji pokušava dobiti političke poene, što je ispod ljudskog dostojanstva. Oporba kritizira, ali ne govori da su upravo oni ti koji opstruiraju bilo kakav rad općine jer bojkotiraju donošenje proračuna već dvije godine. Ljudi to sve vide. A njihove izjave govore o njima kao ljudima. Kritizirali su nas čak i na odluku o danu žalosti koji smo proglasili. Međutim, to je ljudska gesta koju bi učinio svaki normalan čovjek. Svi smo svjesni da djecu i muža čeka težak oporavak tako da smo otkazali i koncert koji je trebao biti u subotu i iznos koji smo imali u planu za održavanje tog koncerta u iznosu od 10.000 eura uplatit ćemo na račun obitelji.

3I ove godine Vir je drugi po redu prema statističkim brojkama što se tiče noćenja, opet ste prošli milijun noćenja!?

Zadovoljan sam tim turističkim rezultatima i ponosan sam što sam na čelu otoka Vira koji u kontinuitetu održava svoju kvalitetu, što dokazuju i brojke. Pred nama je još puno posla i učinit ćemo sve da Vir postane prva destinacija u Hrvatskoj jer sam siguran da mi to možemo, a Vir to zaslužuje. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije