Zabok

Mario Mihovilić imenovan novim direktorom Zagorskog vodovoda

Mario Mihovilić
Foto: Silvija Videk
11.12.2013.
u 16:00

Društveni ugovor morat će se mijenjati dogodine jer u sustav Zagorskog vodovoda ulaze vodoopskrba i odvodnja Humkoma, Niskogradnje i Krakoma, a tada će se nanovo morati riješiti i pitanje vlasničkih udjela koji su već 18 godina po kriteriju broja stanovnika.

Mario Mihovilić, diplomirani inženjer strojarstva iz Zaboka novi je direktor Zagorskog vodovoda. Na jučerašnjoj Skupštini jednoglasno su ga imenovali članovi Skupštine odnosno predstavnici 23 grada i općine koji su suvlasnici ovog najvećeg distributera vode u Krapinsko - zagorskoj županiji. Prije toga, također jednoglasno, te je dužnosti razriješen Željko Tomek. Zbog izmjena Zakona o vodama donesene su i odluke o promjeni tvrtke te predmeta poslovanja budući da je Zagorski vodovod uz proizvodnju i distribuciju vode dobio i novu djelatnost - odvodnju.

Ipak jedan direktor

S tim u vezi skupštinari su prihvatili i Odluku kojom je u Zagorski vodovod prenesena mreža odvodnje. Odluka o usvajanju novog Društvenog ugovora, iako se radilo također o usklađenju sa zakonskim propisima, skinuta je s dnevnog reda. Naime, iako su svi govorili da ne treba politizirati oko tako važne tvrtke kao što je Zagorski vodovod i ovog puta se pokazalo da u praksi to nije tako. Desni, odnosno predstavnici HDZ-ovih općina u ovoj su Skupštini u manjini, no imaju dovoljno glasova odnosno udjela u vlasništvu da se bez njih Društveni ugovor ne može promijeniti. To je, kako je rekao predsjednik Skupštine Ivan Hanžek (SDP) jedan od razloga zašto direktor nije biran putem natječaja. - Naš prijedlog na Skupštini u lipnju, upravo iz razloga proširenja djelatnosti, bio je imenovanje tročlane uprave temeljem javnog natječaja, no oni nisu pristali na to, pa se postupilo sukladno važećem Društvenom ugovoru prema kojem direktora na prijedlog Nadzornog odbora bira Skupština - objasnio je Hanžek.

Zamjerke desnih

- Predstavnike općina koje su iz HDZ-a ili su bliske HDZ se marginalizira - kaže pak Mirko Krznar(HDZ)priznajući da je samo Društveni ugovor sredstvo kojim ih se može prisiliti na suprotno. Bez obzira na sve Društveni ugovor morat će se mijenjati dogodine jer u sustav Zagorskog vodovoda ulaze vodoopskrba i odvodnja Humkoma, Niskogradnje i Krakoma, a tada će se nanovo morati riješiti i pitanje vlasničkih udjela koji su već 18 godina po kriteriju broja stanovnika.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
18:05 12.12.2013.

Tomek je za nekoliko mjeseci pokupil lovu za uređenje klijeti i ćao đaci - natrag u hladovinu gradske fotelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije