CENZURA SADRŽAJA O KORONI

Mark Zuckerberg optužio Bijelu kuću i Bidenove dužnosnike: 'Mjesecima su vršili pritisak...'

Senate Judiciary Committee hearing on online child sexual exploitation, at the U.S. Capitol in Washington
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/3
27.08.2024.
u 22:17

"Vjerujem da je pritisak vlade bio pogrešan i žao mi je što nismo bili glasniji oko toga", napisao je izvršni direktor tvrtke Meta Platforms Mark Zuckerberg

Izvršni direktor tvrtke Meta Platforms Mark Zuckerberg rekao je da su visoki dužnosnici Bidenove administracije pritiskali njegove društvene mreže da cenzuriraju sadržaj o covidu-19 tijekom pandemije, dodajući da bi se tome usprotivio da se ponovno dogodi. U pismu od 26. kolovoza, Zuckerberg je Odboru za pravosuđe Zastupničkog doma Kongresa rekao da mu je žao što nije ranije progovorio o tom pritisku, kao i o nekim odlukama koje je kao vlasnik Facebooka, Instagrama i WhatsAppa donio u vezi uklanjanja određenih sadržaja.

"Godine 2021. viši dužnosnici iz Bidenove administracije, uključujući Bijelu kuću, opetovano su mjesecima vršili pritisak na naše timove da cenzuriraju određene sadržaje vezane uz covid-19, uključujući humor i satiru te izrazili veliku frustraciju našim timovima kada se ne bismo slagali“, napisao je Zuckerberg u pismu, koje je odbor objavio na svojoj Facebook stranici.

"Vjerujem da je pritisak vlade bio pogrešan i žao mi je što nismo bili glasniji oko toga", napisao je. "Također mislim da smo donijeli neke odluke koje, uz naknadnu pamet i nove informacije, danas ne bismo napravili", dodao je. Bijela kuća i Meta još nisu odgovorili na zahtjev za komentar. Pismo je upućeno Jimu Jordanu, predsjedniku odbora i republikancu. U objavi na Facebooku, odbor je pismo nazvao "velikom pobjedom za slobodu govora" i rekao da je Zuckerberg priznao da je "Facebook cenzurirao Amerikance".

 

GALERIJA Apokaliptični prizori u Ukrajini: Pogledajte što ostane nakon ruskog napada s 200 projektila
Senate Judiciary Committee hearing on online child sexual exploitation, at the U.S. Capitol in Washington
1/29

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije