Prva sjednica

Martin Schulz ponovno izabran za predsjednika Europskog parlamenta

Martin Schulz
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
01.07.2014.
u 13:23

Schulz je dobio 409 glasova za izbor od 723 zastupnika koji su glasali.

Zastupnici Europskog parlamenta su na konstituirajućoj sjednici novog saziva ponovno za predsjednika izabrali njemačkog socijalista Martina Schulza, piše StarTribune.

Schulz je dobio 409 glasova za izbor od 723 zastupnika koji su glasali. Prvi puta je za predsjednika Europskog parlamenta izabran 2012. godine te je na toj poziciji bio do kraja prošlog saziva.

Zastupnici konstituirajuću sjednicu održavaju u francuskom gradu Strasbourgu oko šest tjedana nakon izbora.

>>Parlament EU je gotovo preko noći postao moćniji nego ikad prije

>>Pučane će u EP-u voditi Weber, glasni Milanovićev kritičar zbog lex Perković

Komentara 2

Avatar petrolio
petrolio
15:52 01.07.2014.

a koga u HR briga za to??

BE
berija
22:35 01.07.2014.

Izvrsno, krasna vijest. Socijalist predsjednik Europarlamenta. Tamo ne može napraviti veliku štetu. Bilo bi opasno da je predsjednik EK ili njemački kancelar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije