slavonski brod

Marušić već slavi, Duspara i Jelić u drugi krug

Danijel Marušić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
19.05.2013.
u 23:04

Iako je prije izbora najavljivao pobjedu u prvom krugu, Duspara sada kaže kako je ipak zadovoljan što su građani prepoznali njegov rad i da će, ukoliko do njega dođe, pobjedu izboriti u drugom krugu.

Prema neslužbenim rezultatima izbora za gradonačelnika Slavonskog Broda, nakon obrađenih 58 posto biračkih mjesta najviše glasova odnio je aktualni gradonačelnik i kandidat grupe birača Mirko Duspara (40,48 posto). Njega u drugom krugu očekuje borba s kandidatom HDZ-a Draganom Jelićem koji je osvojio 31,26 posto, dok je treći Roberto Lujić iz SDP-a s osvojenih 14,51 posto.

Iako je prije izbora najavljivao pobjedu u prvom krugu, Duspara sada kaže kako je ipak zadovoljan što su građani prepoznali njegov rad i da će, ukoliko do njega dođe, pobjedu izboriti u drugom krugu.

Na izborima za Gradsko vijeće Slavonskog Broda mrtvu utrku vode Kandidacijska lista grupe birača s Mirkom Dusparom s 28,68 te koalicija HDZ, HSP-AS i HSLS s 28,56 posto glasova. Aktualni župan Danijel Marušić (HDZ) već može otvoriti pobjednički šampanjac, jer će po svemu sudeći novi mandat osigurati već u prvom krugu.

Naime, nakon prebrojanih 90,15 posto glasova Marušić na izborima za župana Brodsko-posavske županije vodi s 52,54 posto glasova ispred Bore Grubišića (HDSSB) s 14,65 posto. Na izborima za županijsku skupštinu uvjerljivo vodi koalicija HDZ, HSP-AS i HSLS s 40,84 posto glasova ispred koalicije SDP-HNS s 12,66 posto.

>>UŽIVO Bandić uvjerljiv u Zagrebu, Kerum izgubio Split, bitka za Istru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije