Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završile pokladne svečanosti

Maškare spalile lutke Plenkovića diljem Dalmacije

Foto: Snimio čitatelj
1/4
02.03.2022.
u 09:15

Imoćani, čiji Bako tradicionalno diže prašinu u cijeloj zemlji, ove je godine bio bezlična crna figura s porukom "Crno nam se piše"

Plenkovićev lik je na pokladni utorak gorio na karnevalima diljem Dalmacije.

Karneval u Donjim Kaštelima, tradicionalno drugi najveći u državi, nakon riječkog, jučer nije bio masovan kao ranijih godina, ali imali su prepoznatljivog Krnju. Gorjele su dva lika, jedan s harmonikom u rukama, drugi u plavoj vjetrovci s natpisom HDZ. Nije bilo teško prepoznati potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i premijera Andreja Plenkovića.

U Sinju su također na završnim pokladnim svečanostima zapalili lutku Plenkovića. Imoćani, čiji Bako tradicionalno diže prašinu u cijeloj zemlji, ove je godine bio bezlična crna figura s porukom "Crno nam se piše", a zapaljena je i Putinova slika.

Split, kao ni prošle godine, nije imao karneval, pravdajući se koronom. Međutim, protivnici cijepljenja i mjera koji svakodnevno prosvjeduju, na pokladni su utorak zapalili Plenokića Cijepića i zamolili da ožalošćeni budu oslobođeni posjete Uskoka i DORH-a.


 

Komentara 4

IV
IvoDivo
16:08 02.03.2022.

Ako je nekog trebalo paliti onda je to ludi šmrkavi klaun

Avatar Mudlin
Mudlin
14:34 02.03.2022.

U Dalmaciji nikom ne bi ni slučajno palo na pamet da spale likove Vučića, Dodika, Pupovca... pa ni Slobe. Em su oni svoji, kaj ne?

DU
Deleted user
10:38 02.03.2022.

Da su imalo pametni nitko ne bi radio te šarade i budalaštine u ovom trenutku. Jel nisu od nijemaca ništa shvatili i naučili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije