IZRUČENJE

Mediji u Srbiji tvrde da je Ejup Ganić ipak uhićen

ganic
Arhiva VL
01.03.2010.
u 22:28

Glasnogovornica britanskog veleposlanstva u Sarajevu Biljana Ristović rekla je da će Ganić biti izveden pred Osnovni sud gdje će mu biti predočeni navodi koji mu se stavljaju na teret.

Radiotelevizija Vojvodina objavila je da je u Londonu na inicijalni zahtjev Srbije uhićen Ejup Ganić, bivši član ratnog Predsjedništva BiH, pozivajući se na agenciju Srna kojoj je tu informaciju potvrdilo veleposlanstvo Velike Britanije u BiH.

Glasnogovornica britanskog veleposlanstva u Sarajevu Biljana Ristović rekla je da će Ganić biti izveden pred Osnovni sud gdje će mu biti predočeni navodi koji mu se stavljaju na teret. Objasnila je da će se Ganić pred Sudom izjasniti o tim navodima i da li se slaže s izručenjem, nakon čega će sud donijeti odluku hoće li odrediti njegovo puštanje uz kauciju.

Ganić je u petak navečer kratko zadržan u londonskoj zračnoj luci Heatrow i ubrzo pušten, ali je on to negirao tvrdeći da je čekao prtljagu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je početkom 2009. tjeralicu za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Prema podacima Centra javne sigurnosti Istočnog Sarajeva, objavljuje Srna, u napadima 2. i 3. svibnja ubijena su 42, a ranjena 73 pripadnika JNA, dok ih je 215 zarobljeno.

Komentara 18

OB
-obrisani-
00:17 02.03.2010.

Čudne li koincidencije: baš je danas Radovan Karadžić izjavio u Hagu da je masakr vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu naredio Ejup Ganić. Ako se ja dobro sećam tog događaja, JNA je u oklopnom transporteru vozila Aliju Izetbegovića i trebala je da ga preda muslimanskim vlastima u Sarajevu. Predaja se i dogodila ali je neko prethodno presreo naređenje Ejupa Ganića koje je glasilo: \"Čim Alija izađe iz auta pobij sve!\" E, sad ćemo videti. Ako ni ovo ne bude dovoljno da bar ovaj musliman odgovora za ratne zločine onda zaista neće nijedan.

GA
Gavro
00:20 02.03.2010.

Ma kakav sud kakvi bakraci ovakve zlikovce treba likvidirati po kratkom postupku kao sto to radi Izraelski Mosad ili kao UDBA maljom u glavusu pa neka se onda zali kom hoce.

RU
Rumba
07:55 02.03.2010.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije