PODUZETNICI Povukli četvrtinu novca iz PHARE-a

Međimurci 'upecali' novac iz EU fondova

02.01.2009.
u 16:19

ČAKOVEC – Projekt podrške povećanju konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzeća u Republici Hrvatskoj – grant shema PHARE 2006, potvrdio je dobru pripremljenost međimurskih tvrtki, koje su se natjecale za nepovratni novac iz pretpristupnih fondova Europske unije. Trebalo je zadovoljiti propisane uvjete. Među ostalim, morali su imati najmanje deset zaposlenih i najmanje četvrtinu prihoda ostvarivati od izvoza.

Posebno treba istaknuti da je među 24 tvrtke iz Hrvatske, čiji su projekti nagrađeni darovnicama u iznosima od 60.000 do 100.000 eura, čak šest međimurskih tvrtki!

To je još jedna potvrda kako međimurski poduzetnici, osim što znaju raditi svoj posao, znaju i prepoznati poslovne prilike koje im se nude kroz procese integracije Hrvatske u Europsku uniju – ističu u Regionalnoj razvojnoj agenciji REDEA-i, u suradnji s kojom su pripremljena tri odobrena projektna prijedloga tvrtki PPM i Ferro - Preiss iz Čakovca te Bernardi iz Pušćina.

Pomoć je namijenjena unaprjeđenju konkurentnosti i izvoza hrvatskih poduzeća kroz istraživanje tržišta i razvitak marketinških strategija, testiranje proizvoda potrebno za postizanje standarda, kreiranje branda, dizajn, trening i edukaciju zaposlenika, sudjelovanje na međunarodnim sajmovima i događanjima, uvođenje elektroničkog poslovanja i drugo, napominju u REDEA-i.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije