Mesić o Polančecovim optužbama: Netko će se rumeniti, ali to neću biti ja

mesić
Boris Ščitar
VL
Autor
Jasmina Popović
30.10.2009.
u 16:09

Ne znam gdje su i kako dizali kredite - tvrdi Mesić ponavljajući da je Mladiniću prvo dao savjet da ode u HBOR, a potom u Podravku, ali mu je Mladinić rekao da je svugdje već zadužen.

Kada se cijela ova priča oko Podravke završi, netko će se rumeniti, ali to neću biti ja - odgovorio je predsjednik Mesić na današnje optužbe Damira Polančeca da je bio politički zaštitnik SMS-a i Srđana Mladinića.

- Sadio sam masline i još vjerujem da je to bio dobar potez, jer što sada zasadimo, s tim ćemo ući u EU. I dalje mislim da je to poduzeće trebalo podržati, jer se bavilo s dvije za hrvatsko gospodarstvo ključne stvari: proizvodnjom i izvozom, ali moja je podrška bila samo u riječima i prisutnosti.

Ne znam gdje su i kako dizali kredite - tvrdi Mesić ponavljajući da je Mladiniću prvo dao savjet da ode u HBOR, a potom u Podravku, ali mu je Mladinić rekao da je svugdje već zadužen.

Mesić kaže da razumije da je Polančecu sada teško i da želi prebaciti odgovornost na nekoga drugog.

- Misli da će, optuži li drugoga, sebi olakšati, ali ja mu ne mogu ni olakšati niti otežati. On je kao potpredsjednik Vlade pokrivao jako široko područje, sve privatizacije i vjerujem da nije mogao znati sve što se događa. Zato treba pustiti da istraga kaže svoje - smatra Mesić.

Na Polančecovu optužbu da je pomagao da njegov rođak Pavlina jeftino kupi odmaralište, Mesić kaže da se radi o "mužu nećakinje njegove maćehe i da nije znao za to te da je to stara priča na koju je već više puta odgovorio".

Ključne riječi

Komentara 127

OB
-obrisani-
16:28 30.10.2009.

mESIC UVODI hRVATSKU U eu A NIKAKO DA JE UVEDE. KOLIKO SI UZEO NOVACA OD SLOVENACA DA IM DAS IZLAZ NA OTVORENO MORE ? LOPINO

PR
prakator
16:34 30.10.2009.

Sef drzave mora biti jedan skolovan i obrazovan covik koji govori pored maternjega dva jezika Eng,Franc. da ima zavrsenu ekonomsku ili pravnu visoku skolu, netribaju nam vise sefovi preko poznanstva vec sa visokim znanjem

OB
-obrisani-
16:31 30.10.2009.

Veleizdajnik i LOPOV JE DOBRO PRIMJETIO ON SE NECE CRVENITI- MRTAV COVJEK SE NE CRVENI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije