STRUČNA EMISIJA

Mesna industrija je u krizi zbog etike i industrijske proizvodnje: Je li budućnost u laboratoriju?

06.04.2021.
u 16:43

Sve je više ljudi koje muči etički problem zbog konzumacije mesa. Ili zbog nehumanoga, industrijskog uzgoja stoke, prepune antibiotika i hormona. Rješenje se nazire u laboratorijskome uzgoju iz matičnih stanica. No, iako se komercijalna proizvodnja godinama najavljuje, čini se da nismo previše blizu opciji 'od epruvete do stola'.

Prilog o alternativi mesnim proizvodima možete pogledati i u gospodarskoj emisiji Poslovni plan koja se emitira subotom na drugom programu HTV-a.

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar ZaobilazimKomunjare
ZaobilazimKomunjare
18:22 06.04.2021.

Živjele biljke, proizvođači kisika!

PU
Pupavac
17:11 06.04.2021.

Hahaha idioti bi zderali meso iz epruvete jer ih muči etika

KA
kažemja
20:16 06.04.2021.

Kad bi klaonice imale staklene zidove svi bi bili vegetarijanci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije