Nemalo se iznenadio Antun Golubović, uzgajivač autohtone crne slavonske svinje iz Đurića u županjskoj Posavini kada je od jednog dobro uhodanog splitskog restorana dobio poziv na suradnju.
Ovaj restoran, objašnjeno mu je, želi u svoju gastroponudu staviti i jela spravljena od mesa crne slavonske svinje pa traže svinjogojce ove pasmine koji će im osigurati kvalitetno meso. Zainteresirani su za meso buta, vrata, lungić. Vlasnica splitskog restorana kaže kako u dalmatinskoj metropoli turistima još nitko nije ponudio jela o mesa crne svinje iako joj je poznata kvaliteta tog mesa.
Još nisu poznate količine koje su potrebne splitskom restoranu, ali Pavo Barić iz Babine Grede koji uzgaja po 300 crnih slavonskih svinja i to u prirodnim uvjetima kako su radili i njegovi stari pa je meso crne svinje zapravo ekološki proizvod, već ovih dana će u Splitu dogovoriti količine i termine isporuke.
>>Slavonskom šunkom protiv dalmatinskog pršuta