MIJENJA SE PRAVILO

Dosad je krv moglo darivati samo domicilno stanovništvo, ubuduće će moći i stranci koji žive u RH

20.11.2023.
u 06:25

Stranci bi mogli darivati krv samo ako godinu dana u kontinuitetu borave u Hrvatskoj i izloženi su svim istim vanjskim utjecajima kao i mi, rekla je ravnateljica Zavoda za transfuzijsku medicinu Irena Jukić

Komentara 4

Avatar votum
votum
08:07 20.11.2023.

Kad se strancima nešto dogodi u Hrvatskoj bez problema prime krv, iako nisu izloženi istim uvjetima godinu dana 🤔 Prava istina je, zapravo, da se mora znati da li su "rizičnog ponašanja" tj. homoseksualci. Nadam se da je ta odredbaa ostala nepromijenjena.

ZI
ziva___istina
07:59 20.11.2023.

Nitko tko nije vakcinisan protiv kovida bar pet puta ne bi smio biti donator krvi ili organa, knpr. ja.

MI
mikimouse12
07:50 20.11.2023.

Znaci vise nema domacih toliko pa su sad i stranci dobri? Treba malo i koji euro dati pa ce i biti darivatelja, a ne kad ja dodjem sa malo nizim ili visim tlakom me sterate doma. Onda si mislite kakk nitko ne dolazi, a treba mi prek sat vremena do centra ZG

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije