ODGOVORIO MINISTRU

Milanović: Ako mi Anušić ima potrebu nešto reći, zna se i gdje me može naći

Glina: Predsjednik Milanović položio vijenac za nestale i poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
04.09.2024.
u 16:49

Ministar obrane niti jednom do sada nije se požalio na suradnju, niti mi je ukazao na bilo kakav problem u toj suradnji, objavio je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebooku, dan nakon što ga je ministar obrane Ivan Anušić pozvao na transparentnost oko letova vojnim helikopterima i brodovima. Anušić je ranije tvrdio kako je predsjednik u četiri godine obavio 348 letova, a ne 74 kako je Milanović navodio, pa poručio i kako će tražiti izmjene Zakona jer ''ovako više ne može ići''. Objavu Milanovića prenosimo u cijelosti:

''Ministar obrane, gospodin Anušić, objavio je jučer kako nije zadovoljan našom suradnjom. I spominje probleme u vojsci koji se zbog toga ne mogu riješiti.Njegove riječi su me iznenadile jer u proteklih devet mjeseci, koliko je on ministar, mi smo dobro surađivali. Bolje rečeno, surađivali smo i donosili odluke na način kako je to i predviđeno hrvatskim Ustavom i zakonima. Od ministra obrane takvu suradnju jedino sam i očekivao, jer sam se i sam u našoj suradnji vodio isključivo slovom i duhom Ustava i zakona.

Ministar obrane niti jednom do sada nije se požalio na suradnju, niti mi je ukazao na bilo kakav problem u toj suradnji. A imao je prilika za to, jer smo se puno puta susreli i razgovarali. Volio bih zato čuti od ministra - što se to promijenilo u zadnjih mjesec dana? Ja mogu samo naslućivati i nekako mi se čini – a nisam jedini - da nezadovoljstvo ministra Anušića našom suradnjom koincidira baš nekako s početkom kampanje gospodina Primorca. A to može samo značiti da se i ministar Anušić bespogovorno stavio na uslugu Andreju Plenkoviću u njegovoj uzaludnoj namjeri da, ne birajući sredstva, pod svoju kontrolu stavi i instituciju predsjednika države.

Nije dobro ako zbog političke kampanje ministar obrane – bilo svojevoljno, ili izvršavajući Plenkovićeve naloge - dovodi u pitanje ustavnu suradnju s predsjednikom države. Zna se - da me i ministar dobro razumije - tko je vrhovni zapovjednik OSRH, a ukoliko ministar obrane doista ima potrebu nešto mi reći o stanju u Hrvatskoj vojsci, zna se i gdje me može naći'', objavio je.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 27

IF
I_Fotez
17:08 04.09.2024.

Ma nema on vremena se voziti četiri sata u jednom smjeru i natrag jer nebi stigao obavljati silni posao jer se preznojava od rada,jednom riječju niš koristi od precednika

Avatar gladius
gladius
18:13 04.09.2024.

Žikica Jovanović - Španac, Josip Broz - Tito, Edvard Kardelj _ Bevc, Zoran Milanović - Black Hawk........

CO
Copia
16:52 04.09.2024.

Ne zna se. Možda si na jednom od svojih mnogobrojnih letova koji su "vojna tajna"... Prvi krene preko medija pa kad ne ide u smjeru koji je želio "možemo u 4 oka" 🧐

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije