LETOVI PREDSJEDNIKA

Anušić: Ja više ovako ne mogu raditi s Milanovićem, tražit ću izmjene Zakona

Ministar Anušić obišao požarište u Skradinu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
03.09.2024.
u 18:18

MORH plaća te letove i oni nisu jeftini, ja bih s tim novcima možda učinio nešto bolje, možda unaprijedio status hrvatskog vojnika, podigao mu plaću, ne smanjio kao što je to radio predsjednik kad je bio premijer, kazao je

Ministar obrane Ivan Anušić dao je izjave za medije uoči sastanka Predsjedništva HDZ-a, te komentirao temu korištenja vojnih helikoptera i brodova predsjednika Zorana Milanovića. Iako su iz MORH-a u nekoliko navrata poručili kako je helikopterom predsjednik letio 348 puta, Milanović navodi kako je helikoptere koristio 74 puta u četiri godine. 

- Razlike između letova je interpretacija, ništa više. 74 naredba je uputio predsjednik države, ali helikopter letio ukupno 348 puta. Govori se o ogromnoj razlici, i svi ti Uputite mi dopis i dobit ćete sve podatke - poručio je Anušić pa pozvao Milanovića na transparentnost. 

- Na kraju krajeva, stavljanje te zapovjedi kao klasificirano ili tajno je već pokazalo zbog čega je toliko puta korišteno, da se javnost isključi iz tih informacija. Sjetimo se kad je s ratnim brodom otputovao u Albaniju 6 dana, što je bio poluprivatan posjet, pa je predsjednik to proglasio tajnim - naveo je. Za sebe je potvrdio da se on prevozio Audijem A8, a jučer VW Touaregom. 

- MORH plaća te letove i oni nisu jeftini, ja bih s tim novcima možda učinio nešto bolje, možda unaprijedio status hrvatskog vojnika, podigao mu plaću, ne smanjio kao što je to radio predsjednik kad je bio premijer - dodao je. 

POVEZANI ČLANCI:

- U nekoliko mjeseci sam puno puta prešutio nemogućnost suradnje jer nisam htio biti netko to radi problem, ali nakon 9 mjeseci govorim da ne mogu ovako više raditi. Sad govorim vama, a rekao sam i premijeru – tražit ću izmjene Zakona o obrani jer ovako više ne ide. Odnos između mene, predsjednika i premijera dovodi u pitanje normalno funkcioniranje Oružanih snaga - naveo je. 

>> VIDEO Divljao Kaštelima i pokazivao tri prsta iz Range Rovera BG registracija: 'U autu je bilo i dvoje djece'

Komentara 42

ED
edgar2
18:45 03.09.2024.

S njim ionako nitko ne može raditi osim onih koji su kao on! Zadnje što se sjećam je njegovo kršenje dogovora s ministrom, sada ova afera...!

18
188
18:27 03.09.2024.

Optuži ga što privatno koristi helikoptere.Mora platiti

JR
Jr48
18:56 03.09.2024.

Pa što je Anušić slagao? A zokinu vladavinu pripadnici HV će pamtiti po zlu i njegova ministra Ante.Ne ponovilo se. Ni tada nije štedio na gorivu za helikopter ali je na hrani za vojnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije