'LJEVICA SKREĆE POZORNOST'

Plenković: Kako ću ja ići do nekog otoka nego policijskim brodom? Hoću li plivati?

Zagreb: Članovi HDZ-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/3
03.09.2024.
u 19:26

Svi su na muci kako u hrvatskom političkom prostoru opravdati kršenje Ustava i praviti se nevještima mjesecima, komentirao je

Premijer Andrej Plenković dao je izjave za medije nakon održanog sastanka Predsjedništva HDZ-a. Komentirao je aktualnosti, kao i aktivnosti u narednim danima. Na sastanku se, kazao je Plenković, raspravljalo o novom paketu mjera te su konzultacije u tijeku. Novinari su ga pitali je li smijenjen direktor za tehničko održavanje u Jadroliniji, no on je odgovorio kako o tome nema informacija. 

- Nismo razgovarali. Zbog Milanovićeve objave? Hajdemo razgovarati o skretanju pozornosti s pravog problema, pravi problem čitave lijeve scene je kako opravdati Milanovića. Svi su na muci kako u hrvatskom političkom prostoru opravdati kršenje Ustava i praviti se nevještima mjesecima. Kako opravdati vrijeđanje novinara, brutalne uvrede političkim protivnicima, bahatost i rastrošnost u korištenju javnih resursa... Da bi se sve to sakrilo napiše se neka objava o tome što se dogodilo gdje sve ide po proceduri - komentirao je. Kazao je kako podizanje hajke neće dopustiti, dodajući kako je ''sve jasno''. 

- Jataci bi se toliko daleko uprlo da bi stavljali u fokus kako ja idem do nekog otoka policijskim brodom. Kako ću ići, hoću li plivati? Božinović je objasnio kako funkcionira sustav prema štićenim osobama. Svi imamo isti tretman, a način na koji ga mi koristimo je skroz normalan. Mi ćemo do Dugog Otoka policijskim brodom, ili na Hvar. Nećemo za to dizati Black Hawk ili vojni helikopter. Milanović nas napada mjesecima za odlazak u Helsinki na sastanak sa finskim premijerom. Svaki naš posjet je u potpunosti transparentan, nema zlorabljenja. Ne idemo vojnim sredstvima - komentirao je. Plenkovića je zasmetalo što je u fokusu priče postalo tko otkriva podatke o letovima, a ne razlozi zbog kojih Milanović koristi vojne helikoptere. 

- Vidimo dvostruke kriterije u političkom prostoru. Da je ovo napravio predsjednik HDZ-a, mi ovdje ne bismo mogli disati od komentara. Sada vidimo kako su se neki uprli ne bi li skrenuli pozornost. Ovo je fantastična vježba za licemjernu ljevicu. Sada pokušavaju zaboraviti kršenje Ustava, e pa nećemo - komentirao je.

Većina je stabilna, komentirao je Plenković o raskolu Domovinskog pokreta nakon održanih izbora prošle subote. Ministar Josip Dabro je otkrio kako razgovara s dva oporbena zastupnika o pojačavanju parlamentarne većine, no premijer navodi kako o tome nema informacija. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 31

NK
Najam krova
21:13 03.09.2024.

U Skandinavskim državama premijer i ministri idu gradskim prijevozom na posao. Ili biciklom. Kod nas blindirani audiji s rotirkama i pratnjom. I još nam se ruga, bezobrazluk.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
20:58 03.09.2024.

Pa trajektom premijeru! Bilo bi jako dobro jer bi gospodin premijer mogao vidjeti u kakvom su stanju brodovi Jadrolinije i zašto svako malo padaju rampe.

PO
Poganec
20:08 03.09.2024.

Jadna nasa zemlja pod ovakim vodstvom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije