Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kninu

Milanović: 'Ovo u čemu su uhvaćeni Olja i Još bolja je za zatvor. A njega nisi mogao vitlom izvući iz Slovenske'

Belišće: Predsjednik Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV-a
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
06.04.2024.
u 14:59

Uoči najavljenog obraćanja, predsjednik se oglasio i na Facebooku i to tekstom o kršenju Ustava od strane i pod vlašću Andreja Plenkovića

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjeluje na obilježavanju 32. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Tim povodom odlikovat će Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu brigade Hrvatskog vijeća obrane. Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednika Republike u Studentskom domu Fra Lujo Marun. 

Milanović je rekao da je otkazao jučerašnji odlazak u Čepin radi reputacijskog rizika, a ne zbog njegove osobne sigurnosti. Kako su u petak izvijestili iz Ureda Predsjednika, Milanović nije otišao na obilježavanje obljetnice osnutka tamošnjeg ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata zbog informacija o organizatoru koje ranije nije znao, neslužbeno, zbog čelnika čepinskog ogranka osuđenog za silovanje.

"Nitko ne bi trebao biti zabrinut za moju osobnu sigurnost ako bi se našao s nekim tko je osuđen za silovanje, no to je nezgodno bez obzira što je on odslužio kaznu, a možda je i rehabilitiran. Da sam to na vrijeme znao onda bih ranije odlučio da neću otići, a ovako sam odlučio u zadnji tren", kazao je.

"Radi se o nečemu u čemu bi HDZ-ovci uživali jer su se oni izvukli na vrijeme, Anušić je zbrisao dva sata prije. Možda su mi pokušali smjestiti, ali imam lukav plan", poručio je predsjednik u Kninu. Kaže da se tu radi o reputacijskom riziku, a ne riziku za tjelesni integritet. "Ovo je možda trebalo biti malo ranije primijećeno, ali kako se radi o braniteljima koji zaista jesu branitelji onda je čovjek malo benevolentniji i ide na povjerenje", rekao je.

"Što rade ovo dvoje? To nije niti prvi put, to rade svi i u tome ih se hvata kao mrave, i nikome ništa. I onda mi govorite o jednakosti pred zakonom? Kako je moguće da imate trgovanje utjecajem, Rimčevka traži i moli Butkovića da zaposli nekog u privatnoj firmi koja radi s Butkovićevim ministarstvom. Kolike su šanse da Butkovića ta firma odbije? Kako se to zove? Je li to kriminal? Jel to trgovanje utjecajem? U trećoj republici to će biti prva dnevna raspored, iskorijenjivanje poganog shvaćanja vlasti" kazao je Milanović.

POVEZANI ČLANCI:

Naglasio je da nikako ne izvršava pritisak na generala Hranja, kojeg naziva "najboljim načelnikom stožera" do sada. "Ovo što Lucić radi je svodničenje vojske, to je grozno" ocijenio je. Ponovio je da ne krši Ustav, a komentirao je i HDZ-ov predizborni spot. "Gdje kao hipnotizirani i lagano intoksicirani albino jeleni gledaju na Pelješkom mostu, kao da dolazim ja iz drugog pravca" opleo je.

Uoči najavljenog obraćanja, predsjednik se oglasio i na Facebooku i to tekstom o kršenju Ustava od strane i pod vlašću Andreja Plenkovića. Istaknuo je kako su i Ustavni suci i stručnjaci i analitičari godinama šutjeli o tom problemu, da bi sada pred izbore odjednom svi bili zainteresirani za Ustav. Milanović je obećao da će opet prokazati i podsjetiti na sva Plenkovićeva i HDZ-ova kršenja Ustava i zakona i u kratkom roku skupio stotine reakcija građana.

VIDEO Grmoja se posvađao s Petrenelom: 'Ovo je jako ružno, sram vas bilo'

Komentara 36

CA
cavecanem
15:38 06.04.2024.

Vidio ga je svaki put u Slovenskoj pa iz prve ruke svjedoci.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
15:07 06.04.2024.

Ovako to radi sdp i partija: Milanović je za stažiranje primao mjesečno 1400 eura, a Matić je tada kazao da trećinu mladih na stažiranje prima preko natječaja, trećinu mu predlože prijatelji, a trećinu po stranačkoj liniji, odnosno SDP-ovce... ono sa mjenjanjem ocjena drugog sina ćemo drugom prilikom

JO
jokoono
15:07 06.04.2024.

Daj više dosadan si, htio sam dati glas SDP-u ali više ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije