PREDSJEDNIK U SPLITU

Milanović iznenadio izjavom: Habijan je gej. Nije čovjek u ormaru, živi normalan život

Split: Predsjednik RH Zoran Milanović dao je izjavu medijima
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/5
12.01.2024.
u 13:03

– Nama su bitni parlamentarni izbori. Zašto ne kažeš da su izbori u devetom mjesecu. Ne, nego će izbori biti negdje između 1. 4. i 1. 10. To je bezobrazno – poručio je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je danas u Splitu na svečanoj primopredaji dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice gdje se osvrnuo na mogućnost uvođenja obaveznog vojnog roka. Rekao je kako o tome treba razgovarati te da to nije jednostavno. Kazao je kako se treba znati o koliko ljudi se tu radi te gdje ih smjestiti.

– Moguće je vratiti, ali vrlo komplicirano – rekao je dodajući kako onaj tko to predlaže treba dati detalje.

Milanović je govorio i o izborima koji nas čekaju ove godine.

– Ovo nije superizborna godina. Jedni su važni, za hrvatski sabor. Izbori za EP, to je fikcija i nisu bitni izbori za nikoga – kazao je dodajući kako su predsjednički izbori ove godine, možda i dogodine. 

VEZANI ČLANCI

– Dolaze nakon svega – rekao je.

Poručio je i kako se izbori u Hrvatskoj prilagođavaju "Plenkovićevu privatnom tajmingu". Poručio je da europski izbori nisu bitni za 90 posto ljudi te da su bitni Plenkoviću

– Nama su bitni parlamentarni izbori. Zašto ne kažeš da su izbori u devetom mjesecu. Ne, nego će izbori biti negdje između 1.4. i 1.10. To je bezobrazno – poručio je Milanović, dodajući kako je Plenković ''zapiknuo mjesto Charlesa Michela''.

– Tu se igraju velike igre – kazao je.

Novinari su ga upitali i za napad u Vukovaru. Rekao je kako ne zna što je bilo.

– Čujem da su neki koji su bili u Grčkoj napali nekog mladog Srbina. Ako je to sve, to je nedopustivo. Ako nije sve, neka rade organi – rekao je Milanović.

Split: Predsjednik RH Zoran Milanović dao je izjavu medijima
1/5

Komentirao je i prijetnje Milorada Dodika.  Rekao je kako se ne slaže s ovime što priča te da mu je rekao da se smiri.

– To što Dodik govori treba svakoga zabrinjavati, tako misli skoro svaki Srbin u Republici Srpskoj. To je stvarnost – kazao je.

Milanovića su pitali i da prokomentira objavu bivšeg ministra Darka Milinovića koji je poručio premijeru Plenkoviću da ga usporedi s Damirom Habijanom i pritom je objavio fotografije sebe i Habijana na kojima su goli do pasa.

– To su pitanja osobne intime, nekakvih osobnih opredjeljenja ili zadrtosti je li netko gej ili nije. U tim stvarima ne sudjelujem – kazao je nakon čega su neki pitali 'pa tko je gej'.

– Pa Habijan je gej. Nije čovjek u ormaru, čovjek živi normalan život. Pa novi francuski premijer je gej – kazao je.

Poručio je i kako je Milinović pogriješio te da se ljudima ne ruga zbog toga.

Komentara 83

TE
tek
15:32 12.01.2024.

Kad si gej ,onda imaš sve kompetencije za ministra, bilo kojeg resora, a možda postane i presjednik ako se bude družio s francuskim predsjednikom

XM
Xman
00:19 13.01.2024.

Nije ni cudo sto se unistava normalno razmisljanje i ponasanje kad su se ovi uvalili u vladu pa guraju svoj kompanjone.

Avatar Crni labud
Crni labud
13:46 12.01.2024.

Uh što vadi mast hadezeovcima. Udara ih gdje najviše boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije