Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Milanović Litre: Orbanov šal s kartom "Velike Mađarske" folklorna je predstava za mađarski narod

Zagreb: Marko Milanovic Litre o slucaju Fortenova
Patrik Macek/PIXSELL
22.11.2022.
u 12:20

Za Hrvatske suvereniste ulazak Hrvatske u Schengen je dobar potez. To bi nam trebalo donijeti veću sigurnost jer je situacija s migrantima, iako je za njih naša zemlja samo tranzitna ruta, problem koji se gura ispod tepiha od početka migrantske krize, kaže

Izjave austrijskog ministra unutarnjih poslova oko ulaska Hrvatske u Schengen i kako je Hrvatska na to trebala reagirati, komentirao je danas u Saboru Marko Milanović Litre iz Hrvatskih suverenista.

- Za Hrvatske suvereniste ulazak Hrvatske u Schengen je dobar potez. To bi nam trebalo donijeti veću sigurnost jer je situacija s migrantima, iako je za njih naša zemlja samo tranzitna ruta, problem koji se gura ispod tepiha od početka migrantske krize. Schengen je dobra institucija koja pokazuje benefite. No očito se na europskoj razini događaju neke stvari koje nisu sasvim usklađene sa svim državama članicama i pitanje je samo kako to riješiti na europskoj razini. A poznavajući dosadašnju hrvatsku vlast neće na to biti neke pretjerane reakcije. Bit će to većinom, kako vlast to voli zvati, tiha diplomacija, a ja bih rekao kako je to zapravo mlitavost vlasti u provođenju vanjske politike - kazao je Marko Milanović Litre odmah odgovarajući i na pitanje vezano uz mađarskog premijera Viktora Orbana koji se na prijateljskoj nogometnoj utakmici reprezentacije Mađarske protiv Grčke u Budimpešti pojavio omotan šalom s kartom Velike Mađarske" koja obuhvaća i dio naše zemlje. 

- Hrvatski suverenisti to osuđuju. To što netko ima fantazije oko nekih bivših vremena i sustava, to su su njihovi osobni problemi. Ne treba tome pridavati previše pažnje. Sve su to folklorne predstave za mađarski narod - reče saborski zastupnik Suverenista. 
A novinari su ga upitali i hoće li sutra gledati prvu utakmicu hrvatske nogometne reprezetnacije u Kataru, na što je odmah uzvratio: "Obavezno!". 

Zatim je komentirao činjenicu što će Sabor sutra od 11 do 13 sati prekinuti rad kako bi zastupnici u miru mogli gledati prijenos utakmice s Marokom, što će učiniti i mnoge škole.

- Ako među zastupnicima u Saboru ili među bilo kim drugim zaista postoji tako veliki interes za gledanje utakmice, onda mislim da je pametnije napraviti takvu dvostanu stanku te se poslu posvetiti nakon utakmice nego za vrijeme utakmice posao odraditi aljkavo uz praznu sabornicu. Mada, sabornica je ionako prazna i kada nema utakmica tako da se u tome ništa bitno ne mijenja. Što se tiče škola, moje je mišljenje je da će nam dugoročno više koristiti taj nacionalni osjećaj ponosa nego jedan propušteni sat školske nastave. Iako se sutra ne igra odlučujuća utamica ne vidim neki veliki problem da se napravi stanka i odgleda se njen prijenos - kazao je Marko Milanović Litre. 

Komentara 6

ČE
četvrti
16:32 22.11.2022.

Možda bi mladi gospodin trebao razmisliti o promjeni profesije, odnosno vjerujem, da ne bi bila loša opcija da se kani politike. Suverenisti, hrvatsko krivo srastanje, otkuda tako snishodljiv odnos prema Orbanu, a jedan je od rijetkih (a da nije Srbin)) koji problematizira hrvatske granice? Možda ispod istog šinjela ispod kojega je i zalaganje Suverenista protiv obuke ukrajinskih vojnika u RH? Tužno!

DU
Deleted user
13:44 22.11.2022.

Ma koji migranti i koje spriječavanje, u kojem Hrvatska sudjeluje ili ne? Erozija i kulturološko, ali i vjersko, moralno, pa i etičko uništavanje Europe odavno je započelo, još od završetka II svjetskog rata. I preko pola stoljeća je "sistemsko". I sistematično, zahvaljujući i mainstream medijima, politici i aktivizmu. Svatkom onaj tko se tome opire ili osjeća nelagodno i ugroženo je ksenojob, rasist ili netolerantan, a i utuživ i teško kažnjiv, ozakonjeno u cijeloj EU. Svoj maksimum dostiže amero anglosaksonskom intervencijom na Bliskom istoku i u Libiji, a potvrdu tehnologije imigriranja ozakonjuje i "tante" Angela. Sve ovo današnje lamentiranje je iz šupljeg u prazno, kad se Nepalci masovno voze zagrebačkim tramvajima, kad Pakistanci grade jadranske vikendice ili kad (Mi Hrvati) Ukrajincima pokrivamo svu socijalnu ni zdravstvenu zaštitu. Grčko rimska, Petrova i Pavlova, pa čak i bizantska i franačka i slavenska Europa više ne stanuje ovdje.

HO
homofobic
16:28 22.11.2022.

Ako su velikomadarske pretenzije "folklor" za unutarnju madarsku upotrebu dozvoljena gluma onda hodati okolo s lederhosen i crvenom vrpcom sa svastikom upravo isto tako folklor za neciju privatnu zabavnu upotrebu! Sada razumijem sta cetnici s kokardama na subarama rade Hrvatskomm svake godine a poneki imaju ekskurzije Hrvatskim Drzavnim Saborom kada si dode podici place ili navrate na"gablec" u saborsku menzu. Sve same dobricine, veseljaci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije