Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik HSLS-a

Hrebak: podržat ćemo porez na ekstraprofit, važno nam je smanjenje parafiskalnih nameta od milijardu kuna

Zagreb:  Dario Hrebak komentirao uhi?enja vezana za EU fondove
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.11.2022.
u 18:42

Pristali smo nakon što je na naše inzistiranje značajno smanjen broj poduzetnika koji će ga morati plaćati – rekao je Hrebak

Za zakonski prijedlog koji bi trebao uvesti porez na ekstraprofit vlada će imati punu potporu saborske većine, unatoč rezervama koje su tijekom izrade prijedloga iskazivali pojedini koalicijski partneri. Da će poduprijeti donošenje ovog zakona danas nam je potvrdio i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, iz čije je stranke u proteklom periodu dolazilo najviše rezervi prema idejama ministra financija Marka Primorca.

- Najveća stranka htjela je uvesti taj porez, mi nismo bili previše oduševljeni, no pristali smo nakon što je na naše inzistiranje značajno smanjen broj poduzetnika koji će ga morati plaćati – rekao je Hrebak, podsjetivši kako je prvotna ideja bila da se oporezuje sve s rastom dobiti od 20 posto s prihodom većim od 60 milijuna kuna. Sada je ta granica pomaknuta na 300 milijuna pa će, kaže predsjednik HSLS-a, u škare ovog poreza ući 200-tinjak tvrtki, upola manje nego što je prvotno planirano. Time su, tumači, pošteđeni mali i srednji gospodarstvenici.

- Nama je važno da će kroz iduću godinu ići smanjenje parafiskalnih nameta od milijardu kuna – dodaje Dario Hrebak.

Komentara 3

DU
Deleted user
19:14 17.11.2022.

Nažalost, daleko si ti od liberala.

ST
Stiv12345
20:32 17.11.2022.

tko najednom u krizi puno viŝe zarađuje pljačka sirotinju i neka plati a oporba ih brani ,niste niŝta bolji od njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije