Mjere protiv krize

Milanović: Nove mjere samo su lista Vladinih želja bez prioriteta

\'Zoran Milanovic, the leader of the top opposition party, the Social Democrats sits in the Croatian parliament during a debate on a no-confidence motion his party submitted against the ruling centre-
20.01.2011.
u 17:20

Ozbiljniji učinak od novih Vladinih projekata ne može se očekivati u 2011. godini

– I Vladino predstavljanje mjera lani u rujnu i ovo predstavljanje projekata svodi se na isto: listu želja i dokaz Vladine neučinkovitosti u proteklih osam godina – komentirao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a. Po njemu su sve to projekti koji su dobri i važni za Hrvatsku, ali se ne vide ni izvori financiranja ni rokovi u kojima bi se to trebalo napraviti.

– Vlada je nešto učinila oko gradnje cesta koje je započela Račanova vlada i otvorila hidrocentralu Lešće. Nije završila autocestu do Ploča, a ne zna se ni kada će, ništa od najavljivanog pelješkog mosta i stoga se i ovo može gledati samo kao lista želja iz koje se ne vide nikakvi prioriteti – kaže Milanović. Njegova će Vlada, dođe li na vlast, prije svega odrediti prioritete, a to su željeznički koridor od luke Rijeka do Budimpešte i rješavanje energetskog sektora. Hrvatske šume i vode kao i HEP trebaju ostati u hrvatskom vlasništvu, smatra Milanović, a na inicijativu Borislava Škegre da se preostalo državno vlasništvo privatizira kaže da ne zna u čije ime govori premijerkin savjetnik i govori li kao alternativni ministar ili kao stručnjak. Po Milanoviću je od navedenih državnih poduzeća moguća privatizacija Croatia osiguranja.

SDP-ov ekonomski strateg Branko Grčić smatra da su pred Vladom dvije važne zadaće: stvaranje povoljnog okruženja za privatne investicije i investicije javnih poduzeća.

– Postoje ozbiljni problemi u javnom financiranju, a ni projekti nisu pripremljeni. Stoga će se sve, zbog kratkog roka, ograničiti na daleko manji broj projekata – skeptičan je Grčić.

Komentara 52

DU
Deleted user
19:59 21.01.2011.

Jel to opet drug Bahat ima nešto za bahačenje? Za ne povjerovati kako ovaj čovijek prolazi metamorfozu od milog djeteta kojem je netko uzeo igračku (čitaj izbore) do bahatog dripca a to je jedan od znakova podvojene ličnosti šti i nije baš laka dijagnoza. Loša nam je prognoza za budučnost s takovo \"najačom\" oporbenom strankom a i opčenito s takovom političkom elitom

UT
utatica
21:01 21.01.2011.

meni su on i Kosorica jednako antipatični, sebeljubivi, ograničeni, umišljeni.

BR
brainiac
19:55 21.01.2011.

Zabiti slobodan udarac u prazan gol = pobijediti Jacu na izborima. Ako itko to moze izgubiti, onda je to on.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije