CITIRAJU

Milanović opet završio na naslovnici ruskog medija, jednu stvar posebno naglašavaju

Zagreb: Predsjednik Milanović posmrtno odlikovao Ivu Bićanića Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
21.12.2022.
u 13:22

Cinično je dobila status zemlje kandidatkinje. To je ono što je danas Europska unija: bijeda, nula", kazao je Milanović.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović opet je završio na naslovnici jednog od najmoćnijih ruskih medija - Russia Today u članku naslovljenom "Ukrajina nije naš saveznik". Riječ je o mediju, podsjećamo, koji se nalazi pod sankcijama zbog širenja ruske propande.

"Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je u utorak da Ukrajina 'nije saveznik' njegove zemlje i upozorio je na dovođenje rata na Balkan", piše RT.

Prenose i izjavu hrvatskog predsjednika.

"Ukrajina nije saveznik, već je prisiljena da nam bude. Cinično je dobila status zemlje kandidatkinje. To je ono što je danas Europska unija: bijeda, nula", kazao je Milanović.

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

U razgovoru s novinarima također se obrušio na premijera Andreja Plenkovića zbog njegovog prijedloga da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj, te je Milanović rekao da bi takav potez "donio rat" zemlji, piše ruski medij.

“Vi stalno forsirate moralne ucjene”, obratio se premijeru Plenkoviću i dodao: "...ali vi sami nemate morala. Idite u Ukrajinu i borite se.”

Govoreći o borbenoj spremnosti hrvatske vojske, Milanović je istaknuo da joj nedostaje, primjerice, protuoklopnih raketa.

"Imamo Amerikance koji će nas braniti kao što brane Ukrajince. Sjajno!" rekao je hrvatski predsjednik, prenosi RT koji u svom članku podsjeća da je Plenković optužio Milanovića da je "proruski nastrojen".

VIDEO: Milanović: Plenković je u maniri sociopata odluku bacio u Sabor s najgroznijom rečenicom koju sam čuo

 

Komentara 76

OP
Ocvali pupoljak
13:41 21.12.2022.

kada pomislim da ne može niže on nađe način i sroza nas još niže. Katastrofa za nas. Sada ne lupeta nekontrolirano u Hrvatskoj, bacio se na vanjsku politiku. Užas.

ST
stefj
13:49 21.12.2022.

Evo, bio Putin u Bjelorusiji i dijelio medalje za zasluge. Može odmah koju poslati i ovdje za predsjednika, te za čelnike SDP-a, Mosta, DP-a i Možemo... A ovi proruski komentari ovdje, kao da slušamo Lavrova ili Medvedeva i upute što i kako treba pisati...

RO
romobil
14:27 21.12.2022.

Njegov rat nije bio ni onaj 1991. na tlu Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije