'PRIŽELJKUJEM DA SE VAŠA DJECA VRATE'

Milanović poručio Hrvatima u Kanadi: Hrvatska je uvijek otvorena za vas

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić
1/8
17.09.2023.
u 09:36

Pred oko 200 kanadskih Hrvata iz provincije Ontario, u kojoj živi najveći broj hrvatskih iseljenika, predsjednik Milanović rekao je kako je „lijepo doći u zemlju koja je hrvatskim ljudima pružila utočište onda kada su krenuli u potragu za boljim životom”

Predsjednik Zoran Milanović u radnom je posjetu SAD-u i Kanadi, gdje će zasjedati na Općoj skupštini Ujedinjenih Naroda u New Yorku. Ove je subote već posjetio Mississugi gdje je posjetio hrvatske učenike, a bio je i u Burlingtonu na svečanom prijemu, objavio je Ured predsjednika.

Pred oko 200 kanadskih Hrvata iz provincije Ontario, u kojoj živi najveći broj hrvatskih iseljenika, predsjednik Milanović rekao je kako je „lijepo doći u zemlju koja je hrvatskim ljudima pružila utočište onda kada su krenuli u potragu za boljim životom”.

1/8

- Drago mi je vidjeti da ste uspješni i da ste ovdje sagradili novi dom. Ali, iskreno priželjkujem da se vaša djeca ili unuci, a možda i neki od vas, vrate u Hrvatsku. Hrvatska država je, uz sve svoje probleme, danas najsređenija od kad je ima. Unatoč i usprkos svim razmiricama i svađama, zemlja se posložila, ušli smo u EU i nakon deset godina članstvo poprima zdrave konture. Da može bolje, može, može puno bolje. E to je naš zadatak: da od Hrvatske napravimo razvijeniju i bogatiju državu koja će biti nekorumpirana i stroga u poštivanju pravila. A vi ćete najbolje znati gdje vam je mjesto. Hrvatska je uvijek otvorena za vas. Ako ćete ostati ovdje sretno vam, a ako ćete doći u Hrvatsku mi ćemo vam se radovati - poručio je Milanović, a objavljeno je u priopćenju Ureda predsjednika.

POVEZANI ČLANCI:

Predsjednik je, naime, ranije tijekom dana sudjelovao na sastanku što ga je organizirala Kanadsko-hrvatska gospodarska komora, a na kojemu je bilo 20-ak poslovnih ljudi iz hrvatske zajednice u Kanadi. Oni su informirali predsjednika Republike o iskustvima investitora koji već posluju u Hrvatskoj, o namjerama ulaganja, ali i o preprekama s kojima se ulagači suočavaju te prijedlozima kako te prepreke ukloniti i iskoristiti interes kanadskih investitora.

- Kanada ima jednu od najvećih i najuspješnijih hrvatskih zajednica izvan Hrvatske, a Kanadsko-hrvatska gospodarska komora okuplja poduzeća, stručnjake i organizacije sa strateškim odnosima – bilo to gospodarskim, komercijalnim, političkim ili kulturnim - u Kanadi i Hrvatskoj koji imaju puno za ponuditi Lijepoj Našoj. Upoznali smo Predsjednika s nekoliko njih i s nekim ulagačima hrvatskih korijena koji posluju ili žele poslovati u Hrvatskoj, upoznali smo ga i s njihovim iskustvima. Pitanja koja se ponavljaju već dugi niz godina su: kako se može iskoristiti puni potencijal hrvatskog iseljeništva kao što je to na primjer učinila jedna Irska, i kada će se primijeniti model useljavanje s posebnim fokusom na mlađi, školovani hrvatski naraštaj diljem svijeta. Predsjednik je prihvatio da će razmotriti neka pitanja postavljena tijekom susreta - poručio je Ivan Grbešić, član upravnog odbora KHGK-a, objavljeno je.

>> VIDEO Milanović komentirao optužbe Grabar Kitarović o ruskom uplitanju u predsjedničke izbore

Komentara 15

LO
Lolita3
10:27 17.09.2023.

SVI naši građani se trebaju vratiti. I oni iz bijelog svijeta i ovi iz regiona. Država treba pravedno obeštetiti sve one kojima su u ratu uništene kuće i imovina i svima pomoći nekim početnim kapitalom. U suprotnom će nas, doktori i inženjeri zagušiti i to vrlo brzo. U roku od 10 godina nestajemo. A vi dozvolite da vas "humanitarci '+ mir i dobro" i dalje potpaljuju međuregionalnom mržnjom i spavajte zimski san. Probudit će vas muftija sa džamije, bez brige, al' će biti kasno.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
10:09 17.09.2023.

Hrvatska je otvorena za Kanađane, a Kanada još otvorenija za Hrvate, he, he, he…

JU
juma
10:45 17.09.2023.

Evo sve čekaju doći medju hrvatske jalnuše, koji če ih uvijek gledati ispod oka, vrijedjati ih ako su iz porijeklom iz BiH, govoriti da su u.... i medju sobom ogovarati kako su pokrali naš, zapravo njihov novac. Za takvu atmosferu u državi su upravo najodgovorniji političari i mediji, koji ih sada s figom u dzepu poivaju na povratak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije