Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SADA ZNA VIŠE O BiH'

Milanović: Zašto ne mislite da sam ja predsjedniku Finske održao bukvicu?

Predsjednik Milanović sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek
1/5
10.06.2022.
u 16:22

Opleo je po hrvatskoj diplomaciji te osobe iz HDZ-a nazvao "karijeristima"

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedjelje povodom obilježavanja Dana Sv. Nedjelje. Nakon održane sjednice, Milanović se obratio medijima te uvodno komentirao svoj razgovor s predsjednikom Finske Sauliem Niinistom.

- Nije žestoki ton, posebno nije prema Finskoj. Ništa protiv Finske ni Švedske, ali morat će se s Turcima dogovorit. Čovjek je zvao, razgovarali smo. Tužno je koliko ni on ni drugi nemaju blage veze što se događa u BiH. Ako ništa drugo, sada zna više - kaže predsjednik. 

- Premijer bi se mogao manje baviti denunciranjem mene pred ne znam kim. Mislim da hrvatsku javnost ne zanimaju te njegove gluposti za koga ja radim, a prema van se to ne radi čak i da je istina. Neka pita Macrona radi li on za Ruse, ili Erdogana. Ono što je izjavio Macron je stvarno proruski na neki način - ističe. 

- Jadno je da hrvatski premijer pokušava vrlo traljavo i neuspješno denuncirati predsjednika svoje države, a kada drugi ili treći predsjednici iz EU govore stvari o ratu u Ukrajini koje su za moj ukus malo previše, onda Plenković šuti kao maca, kao mali zeko šuti. Neka napadne Erdogana, neka napadne Macrona, neka napadne koga hoće. Sa mnom bi se trebao dogovarati oko nekih stvari da pokušamo pomoći našim nesretnim sunarodnjacima u BiH da se pozicioniraju kao ravnopravan narod, a ne da ih lupaju neke američke sankcije. To je sve skupa katastrofa - dodaje. 

Hrvatska, navodi, treba koristiti svoje članstvo u EU i NATO-u kao "polugu prednosti". 

- Sugestija da bi Hrvatska napala nekoga je suluda - ističe. 

- Nisam plaćen da razmišljam o Švedskoj i granici s Rusijom. Mi imao tisuću kilometara granice s BiH. Mi imamo svoje probleme, njih može izboriti jedino Hrvatska i njezino vodstvo - kazao je Milanović te se osvrnuo na rat u Ukrajini.  

- Ukrajinski predsjednik nema izbora osim da govori ono što govori. Tamo gdje dođe ruska čizma, od tamo otići neće. To je država koja je nevjerojatno moćna vojna sila. Rusija nije kao mi, nije demokratska. Rusija je neuništiva - istaknuo je. 

Opleo je po hrvatskoj diplomaciji te osobe iz HDZ-a nazvao "karijeristima". 

- Pozvali su prvog američkog ambasadora na Zrinjevac. Neki od tih ljudi nisu svjesni ambijenta u kojem žive. Mislim da je zastupnik Raspudić neki dan dobro rekao da je on svjedočio protiv Hrvatske, da je Tuđmana opisivao kao opsesivca. To mišljenje je štetno za Hrvatsku. Oni ga pozovu da bude praktički jedini strani govornik - naveo je. 

- Onaj tko je pozvao, vjerojatno Radman, pokazuje da ništa ne zna. Ova zemlja mora naučiti razlikovati one koji joj žele dobro, ništa ili zlo - dodaje. 

Smatra da je finski predsjednik nakon njihovog razgovora "malo više shvatio" hrvatske probleme.  

Na pitanje je li mu predsjednik Finske održao bukvicu, odgovorio je: "Zašto ne mislite da sam ja njemu održao bukvicu? Da sam rekao: 'Što ćete u NATO-u? Nas ugrožavate. Zašto hoćete preko reda?' Je li vam to palo na pamet? Nisam".

- Ja poštujem te ljude, ali oni moraju poštovati nas. Nemam ništa protiv Finske i Švedske, mogu postaviti neka pitanja. Ali imamo problem, vi nas ne slušate. Prema tome, lako je li meni netko održao bukvicu ili ne, ja sam spreman popiti bukvicu za Hrvatsku, ali dajte samo malo poštovanja - zaključuje. 

Podsjetimo, ranije je objavljeno kako je Milanović danas obavio telefonski razgovor s predsjednikom Finske Saulijem Niinistrom, a tema razgovora bila je aplikacija Finske za članstvo u NATO-u, o čemu više možete pročitati OVDJE

>> VIDEO Objavljeni detalji novog modela mirovina: Tri su ključne promjene

 

Komentara 43

Avatar Lugarin50
Lugarin50
16:53 10.06.2022.

Pogled u Zokijeve oči sve govori.

HR
hrUsrcu
16:45 10.06.2022.

bio si premijer - sto si onda radio za hrvate u bh? koje si eu zemlje posjetio (osim dodiga)? jesi spreman na test na droge? tri kjucna i veoma vazna pitanja

KO
koraknaprijed
16:54 10.06.2022.

Pa to je taktika svih okupatorskih rezima, Adolf je napao Poljsku da " zaštiti" Njemacku manjinu, Srbi su napali Hrvatsku da zaštite " ugrožene " Srbe u Krajini, Putin je napao Ukrajinu da zaštiti " ugrožene" Ruse u Ukrajini, itd, itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije