PREDSJEDNIK U SISKU

Milanović o Brammertzu: Pa pa, doviđenja. Dosta je tog maltretiranja! Komentirao je i aferu u Splitu

Svečanost obilježavanja 30. obljetnice rada HVIDR-e Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
15.06.2022.
u 13:17

To je hrvatski doprinos da bi nas sad maltretirali, otimali nam prava i rugali nam se, kazao je

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je u 11,15 sati sastanak s gradonačelnicom Grada Siska i predsjednikom Udruge HVIDR-a Grada Siska.

Nakon toga Milanović je odao počast poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

U 12 sati predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovao je u Hotelu ''Panonia'' na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice rada Udruge HVIDR-a Sisak, nakon čega je dao izjave za medije. 

Na početku se osvrnuo na inflaciju. 

– Vlada za to nije odgovorna, za to ih ne mogu optužiti. Kad je bio novac jeftiniji? Nikad, a robe nema. Opskrbni lanci su poremećeni. Lako je sad biti pametan, ali to je bilo očekivano – kazao je. 

Komentirao je i uhićenje bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića

– To je isto kao što je Banožić radio. Tako da s nestrpljenjem čekam što će biti u njegovu slučaju. O ovom ne znam ništa. Neugodno me iznenađuje. Ne znam o čemu se radi. U slučaju Banožića znam o čemu se radi, čekamo da DORH svoj nerad objasni taktiziranjem. Tako je i sa Slovenskom, gdje je optužnica? DORH samo treba Banožića osloboditi odgovornosti. Ne znam što čeka. Ljudi znaju što smiju, a što ne smiju – kazao je. 

– Što je s Banožićem? Zašto nije ispitan? Nemojte mi prodavat' alkemična svojstva istražnog postupka. Idemo raditi, oslobodite čovjeka i ide se delati – dodao je, pa kratko prokomentirao i seks-skandal u Splitu koji je Večernji list otkrio, a u kojem su upleteni bivši gradski vijećnik Luka Baričić te zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević. 

Gadi mi se to – kazao je. 

Komentirao je i situaciju s protupožarnim zrakoplovima u Hrvatskoj.

– Ne bih ja baš rekao da je situacija tako loša. Hrvatska je po broju protupožarnih aviona jedna od bolje opskrbljenih država na Mediteranu. U zadnje dvije tri godine dosta se toga napravilo. Ja mogu samo apelirati, to nije pitanje obrane. Nemam te ovlasti i ne tražim ih – kazao je. 

Osvrnuo se i na izjave bivšeg glavnog tužitelja Sergea Brammertza koji je kazao da Hrvatska traži pravdu samo za svoje ratne žrtve. 

– Pa pa, doviđenja. Dosta je tog maltretiranja. Bez hrvatske vojske danas ne bi bilo slobodne BiH jer se ne bi Brammertz i njegovi šetali do Banje Luke. To je hrvatski doprinos da bi nas sad maltretirali, otimali nam prava i rugali nam se. Pošalješ tamo Čovića da potpiše dokument kao da se ništa nije događalo zadnje tri godine, a u kojem se ne spominju temeljna hrvatska prava. Treba pokazati gard i vi me pitate za Brammertza? Da je do njega, naši bi bili u zatvoru – kazao je. 

Ključne riječi

Komentara 47

TO
tolitol
13:55 15.06.2022.

Neovisno o pobudama, dobro je rekao za Brammertza. Mogao je naravno to diplomatskije izreći, ali i ovako je zapravo u redu.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:35 15.06.2022.

U vezi Bramerza i BiH Hrvata je dobro rekao. A da sve negativno usporedjuje sa Banozicem je pak kompliment ministru obrane koji mu daje dobru kontru.

TA
tabula
15:24 15.06.2022.

Brammertz i jeste jedan neobjektivni plačenički davež.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije