SDP Socijaldemokrati bez svoga člana u Nacionalnom vijeću za vrednovanje državne uprave

Milanović zaustavio Željku Antunović

VL
Autor
Jasmina Popović
28.11.2008.
u 20:09

Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora, pozvao je prije nekoliko mjeseci esdepeovku Željku Antunović da bude članica Nacionalnog vijeća za vrednovanje državne uprave, savjetodavnog tijela Vlade koje bi se, među ostalim, sastojalo od predstavnika Sabora, dvoje ministara te predstavnika sindikata državnih službenika, Transparency Internationala i Vijeća za konkurentnost.

Međutim, za razliku od Ljube Jurčića koji je nedavno postao članom Vladina Ekonomskog vijeća, Ž. Antunović nije dobila zeleno svjetlo svoje stranke za to mjesto. – Razgovarao sam s kolegicom Antunović i predložio joj to, ali ona je zamolila da o njezinu sudjelovanju razgovaram s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

On je pak rekao da opozicija treba kritizirati Vladu i da nema što tražiti u tijelima kojima je zadatak nadzirati provedbe nekih strategija i davati savjete Vladi. Tako Ž. Antunovć nije ušla u to tijelo koje je u međuvremenu konstituirano, a opoziciju u njemu predstavlja IDS – objasnio je Vladimir Šeks.

Kako to da Jurčić može, a drugi ne mogu, postavili smo pitanje SDP-u. – Jurčić je sam donio odluku i stranka se tome nije usprotivila, ali posrijedi je bio njegov osobni potez. U ovom slučaju vidjelo se da cijela ideja nije razrađena do kraja, da se zapravo ne zna koja bi bila uloga opozicije u njemu. I sam Šeks nije zapravo znao što hoće i na kraju je odustao od toga. S obzirom na to da je ušao IDS, očito je bilo važno da bude bilo tko iz opozicije. Pitanje je kakav je legitimitet tijela u kojemu opoziciju predstavlja stranka sa 3000 birača – odgovorili su iz SDP-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije