Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PRIOPĆENJE

Milanovićev ured: Plenković je ovim sastankom otišao najdalje u politizaciji vojske

Zagreb: Andrej Plenković na sastanku s vojnim zapovjednicima o stanju u HV-u
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
08.11.2021.
u 15:46

- A zašto na pripremni sastanak nije pozvan i predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović, koji je također član Vijeća za obranu? - pitaju se u Uredu predsjednika RH

Iz Ureda predsjednika RH oglasili su se priopćenjem povodom održanog sastanka premijera Andeja Plenkovića s vojnim vrhom. U njemu navode da je predsjednik Vlade Andrej Plenković organizirao "HDZ-ov stranački sastanak s vojnim vrhom i otišao najdalje do sada u nedopustivoj politizaciji Hrvatske vojske".

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Andrej Plenković pozvao je i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na današnji sastanak predsjednika Vlade RH s kolegijem zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske u sjedište Vlade RH. Što HDZ-ov predsjednik parlamenta, dakle zakonodavne vlasti, radi na sastanku izvršne vlasti sa zapovjednicima Hrvatske vojske? Andrej Plenković kaže kako je to pripremni sastanak za sutrašnje Vijeće za obranu. A zašto na pripremni sastanak nije pozvan i predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović, koji je također član Vijeća za obranu?

Kad je već Jandrokovića pozvao, Plenković je onda mogao pozvati i sve članove Predsjedništva HDZ-a na razgovor s generalima pa da slika bude jasna i potpuna. Jer, bili su na sastanku i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i glasnogovornik Vlade Marko Milić… Andrej Plenković je danas u Vladi zapravo organizirao HDZ-ov stranački sastanak s vojnim vrhom i otišao najdalje do sada u nedopustivoj politizaciji Hrvatske vojske. Ili je Andrej Plenković danas organizirao paralelno stranačko, HDZ-ovo Vijeće za obranu? 

09.11.2021., Zagreb - Banski dvori, Vlada RH. Sastanak s vojnim zapovjednicima, na kojem Andrej Plenkovic zeli od njih cuti postoje li i koji su problemi u HV-u, koje predsjednik RH Zoran Milanovic spominje.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Istaknimo ključnu razliku: Predsjednik Republike na sastanke s vojnim zapovjednicima poziva isključivo svog savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragana Lozančića. Predsjednik Republike sastat će se danas popodne s načelnikom Glavnog stožera OSRH i vojnim zapovjednicima.  Na sastanku će biti, kao i uvijek, još samo savjetnik dr. sc. Lozančić."

 

>> Pogledajte i ovaj video: Zoran Milanović na Pantovčaku primio kadete, Banožića nije ni pozvao na svečani prijem

Komentara 40

KA
kaktuscrveni
15:49 08.11.2021.

Iskompleksirani fikus si je umislio da je vojska njegova prčija i to onaj koji je bio dezerter dok su mnogo mlađi ginuli za našu slobodu, onaj koji je za naše genrale kao generala Antu Gotovinu tražio odmazdu.

DU
Deleted user
16:25 08.11.2021.

Sad je jasno da se ide u opoziv slučajnog, zato je tako nervozan i bijesan - gotovo je s tobom kao predsjednikom države

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
15:58 08.11.2021.

Boli svi dosli kod Plenkija hahahaha milanovic samo trubace moze skupiti.Druga tite gardist ponovo ozaloscen hahahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije