Mito u Ini

Milković u Zagorju ima kuću s bazenom i teniskim terenom!

bojan milkovic kuca (1)
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/5
30.03.2011.
u 10:30

Milkovići su oduvijek bogati, i Bojanov otac bio je šef u Ini, kažu susjedi. A Milković je na imanje u Zagorje poslovne partnere dovodio na partiju tenisa

Osim stana vrijednog pola milijuna eura u Zagrebu, Bojan Milković, bivši glavni izvršni direktor Ine, uhićen zbog sumnje da je uzimao mito, posjeduje i kuću s bazenom i teniskim terenom u Zagorju.

Sto metara od Klanjca

– Vratite se odakle ste došli, Bojan je naš sugrađanin i nećemo vam ništa reći. Mi nismo izdajice – ljutita su bila četvorica Klanjčana koji su u lokalnom kafiću ispijali kavu kada smo ih prekinuli i upitali znaju li gdje je kuća Bojana Milkovića.

Ipak, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, uspjeli smo doznati da je Milkovićeva kuća udaljena samo stotinjak metara od samog središta Klanjca, a kako nam je objasnio jedan Klanjčanin, nije je teško uočiti.

– Ima tamnocrvenu fasadu, a ak se malo nagnete prek ograde, bute vidli i bazen – objasnio je simpatični starčić. I uistinu, brzo smo stigli do tamnocrvene dvokatnice koja s ceste ne izgleda posebno dojmljivo, no pogled preko visoke zidane ograde otkriva prekriveni bazen. S donje je strane kuće lijepa okućnica, sva u zelenilu, i ograđeno tenisko igralište s umjetnom travom. Susjedi također nisu bili raspoloženi za priču, tek je jedna susjeda promrmljala da je to kuća njegovih roditelja.

– Ne vjerujem da je Bojan kriv, baš me čudi da su ga uhitili. Oni su vam oduvijek imali novca. Otac mu je također bio direktor Ine, a majka šefica sanitarne inspekcije Grada Zagreba, tako da mislim da mu to za što ga optužuju nije bila sila – rekao nam je Milkovićev susjed, jedini koji nam se odvažio prići i nešto reći. Potvrdio je da je kuća bila vikendica koju su kupili Milkovićevi roditelji, a on ju je prije pet godina renovirao i obnovio pročelje.

– Nije proširivao kuću, samo ju je renovirao, s time da je bazen prije bio malen. Prije dvije godine malo ga je proširio, a igralište je sagradio lani. Znao je dovesti poslovne partnere na partiju tenisa – pričao nam je susjed koji je želio ostati anoniman.

Tvrdi kako je Milković duša od čovjeka i da je uvijek bio spreman pomoći susjedima te da su ga voljeli svi Klanjčani.

– Svaki je dan biciklom išao u trgovinu po kruh, često je u parku (nasuprot kojeg je kuća, nap. a.) skupljao smeće ako ga je vidio, ma kažem vam, krasan čovjek. Gotovo se nikad nije vozio automobilom, a po izgledu nikada ne biste rekli da ima mnogo novca – govorio je susjed o Milkoviću.

Kaže da je Milković u Klanjcu sa svojom drugom ženom Ljiljanom i kćeri boravio većinu vremena te da je odatle putovao u Zagreb na posao.

Ruku u vatru za Bojana

– Sramota je kaj Ljiljanu nisu pustili u kuću onaj dan kad je uhićen. Ona to do tada nije ni znala. Htjela je uzeti neke stvari, a policija je nije pustila. Ne vjerujem da je Bojan to učinio, politika mu je namjestila jer oni su oduvijek imali novca. Svaki Klanjčanin za njega bi stavio ruku u vatru – zaključio je susjed.

Ključne riječi

Komentara 62

JU
julio
14:43 30.03.2011.

ima bistar pogled ,ovo je čovjek se napravio od dječijeg doplatka, godinama nije bio na godišnjem,radio je a treba istaknuti primao plaću i kad se štedi sve se može u našeg HDZ a, tko treba bravo!

MO
mojzagi
22:42 07.12.2011.

Ja smatram da bi sve t.j. na svim ININIM benziskim stanicama sav personal trbalo smjeniti to je lagano postalo kao i na carinama, i evo miliona u proracun .

KG
kralj_guštera
12:48 30.03.2011.

jbga valjda se ovi rukovode onom \" svakom prema potrebama\" ko je nama kriv što su nam male potrebe baš smo u k...u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije