INA

Milkoviću i Pacaku dali 3,3 milijuna kuna mita

ina
Davor Puklavec/Pixsell
26.03.2011.
u 20:42

Izvršni direktor Ine na saslušanju u USKOK-u nije šutio. Aktivno je iznosio obranu ispričavši svoju stranu priču. Nagađa se hoće li otkriti nalogodavca.

Bojan Milković, izvršni direktor Ine, i Miroslav Pacak, nekadašnji voditelj remonta platformi Crosca, u sedam su godina primili oko 3,3 milijuna kuna mita od poslovnih suradnika, čvrsto sumnjaju USKOK-ovi tužitelji. Jedan od čelnih ljudi naftne kompanije uhićen je u petak u Zagrebu, a Pacak je navodno izvan Hrvatske. Obojici je na jučerašnjem istražnom ročištu na Županijskom sudu određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, kojih je velik broj.

“Branit će se istinom”

USKOK navodi da su spomenuti menadžeri od poduzeća, koja su za Crosco održavala naftna postrojenja, tražili mito u visini od pet do deset posto po poslu. Milković je u petak iznosio aktivnu obranu pred istražiteljima u Gajevoj negiravši počinjenje kaznenog djela.

– Bojan Milković nema što šutjeti. Sve smo ispričali. Da parafraziram jednoga svog kolegu: “Branit će se istinom” – kazao je jučer Goran Mikuličić, odvjetnik Inina izvršnog direktora. Dodao je da će u nastavku postupka inzistirati da se boravak u Remetincu Milkoviću zamjeni kućnim pritvorom, za što, tvrdi, postoje svi preduvjeti. To što je Milković odlučio odmah pred istražiteljima olakšati savjest te iznijeti čitavu priču o dodjeljivanju poslova, lako bi moglo upućivati na to da će zapravo odati ime nalogodavca prema čijim je napucima postupao, a ne bi bilo ni čudno da se sukladno tome i razotkrije je li dobiveno mito toj osobi kasnije i prosljeđivao. Situacija, naime, neodoljivo podsjeća na priču o mitu od vrtoglavih 16 milijuna kuna koje je tvrtka Monting PIM trebala platiti HEP-u kako bi sklopili posao. Ivan Mravak, bivši šef uprave HEP-a, naime, priznao je nakon uhićenja istražiteljima da je 600.000 kuna, koliko mu je Monting PIM stigao isplatiti, završilo u blagajni HDZ-a, a da je on novac predao Mladenu Barišiću, bivšem rizničaru vladajuće stranke.

Sastanak iz 2007. godine

Milković je nazočio čuvenom sastanku na Markovu trgu u travnju 2007. godine kada je tadašnji premijer Ivo Sanader savjetovao čelnike državnih tvrtki da marketinške poslove dodjeljuju Fimi mediji, marketinškoj tvrtki zbog koje je i on u prosincu završio iza zatvorske brave u Salzburgu.

Komentara 31

OB
-obrisani-
20:54 26.03.2011.

HDZ zna sti je 3 300 000 kuna,.....ali zna i sto je 300 000 000 000 kuna,......koje se maznuli.

Avatar maldex
maldex
20:58 26.03.2011.

ma nije on uzeo mito, pa zar nije i sam rekao da je posten !

VI
vilica
22:26 26.03.2011.

Što god Miloković u svom životu bude dalje pokušavao, bit će obilježen kao jedan od onih koji je pljačkao svoju zemlju, bravo Milkoviću. Da li obraz ima cijenu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije