Zbog nepotpunih informacija

Millenium promocija otkazala suradnju sa Saifom Alketbijem

Saif Alketbi
Twitter
04.11.2022.
u 17:47

Pri otkazivanju ugovora Millenium promocija se pozvala na nepotpune informacije od strane klijenta te nedostatan uvid u cjelokupni proces, zbog čega ne mogu profesionalno obavljati svoj posao.

Millenium promocija danas je prekinula suradnju sa Saifom Alketbijem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji tvrdi da je kupio udio Fortenove od ruske državne banke Sberbank

Pri otkazivanju ugovora Millenium promocija se pozvala na nepotpune informacije od strane klijenta te nedostatan uvid u cjelokupni proces, zbog čega ne mogu profesionalno obavljati svoj posao. Riječ je o jednoj od vodećih PR agencija u Hrvatskoj. 

Podsjetimo, Sberbanka i investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ne samo da nisu imali odobrenje za prijenos vlasništva 43,4 posto udjela u Fortenovi od nizozemskih regulatora, nego ga čak nisu ni zatražili, doznao je jučer prvi Večernji list. Sberbanka je po Uredbi EU o sankcijama iz srpnja ove godine listirana kao sankcionirana pravna osoba i zabranjeno raspolaganje njegovom imovinom, uz određene iznimke do 31. listopada, ali samo uz odobrenje regulatora. 

Već je ranije utvrđeno da takvo odobrenje nisu ni tražili od Hrvatske, no cijelu priču je umrežena i nizozemska kompanija Kroll, kod koje su depoziti svih vlasnika i raspolaže prenosivim obveznicama. Stoga je nizozemsko regulatorno tijelo nadležno za transakciju i od njega je trebalo zatražiti odobrenje. Ne da ga nisu dobili, već ga nisu ni zatražili.

Komentara 58

LJ
Ljubija
18:35 04.11.2022.

Rusi i arapi proubali muljati nije im uspjelo,,,pa sad nasim zeleno/crvenim sveznalicama neko u vladi kriv,,,previse se bavite tudjom imovinom

MI
Milana19994
21:31 04.11.2022.

"Millennium". Lijepo ime za upotrebu u zemljama gdje se govori engleskim jezikom. Nije mi jasno iz kojeg razloga su mnogi u Hrvatskoj imenovali svoje firme na stranom jeziku. Zar se srame lijepog nam i voljenong Hrvatskog Jezika??

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
23:52 04.11.2022.

Ovaj je složio facu ko da mu se nešto gnijezdi u rektumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije