DANAS U VEČERNJEM

Ministar Bošnjaković: Ploča HOS-a zasad ostaje

26.08.2017.
u 00:01

Građanima treba objasniti da je ovdje namjera da se tri nameta, spomenička renta, komunalna naknada i porez na kuće za odmor, pravednije i sustavno riješe.

S  Draženom Bošnjakovićem, ministrom pravosuđa, napravili smo njegov prvi intervju otkad je ministar. U Vladu je ušao nakon smjene Mostovih ministara, nastavit će reforme koje je započeo njegov smijenjeni prethodnik Šprlje, smatra da bi glavnom državnom odvjetniku i predsjednicima sudova mandat trebao biti ograničen na dva mandata te želi brže, bolje i modernije pravosuđe...

Porez na nekretnine usvojen je u Saboru, premijer je najavio odgodu, ali je i rekao neka građani nastave ispunjavati formulare. Što sad to znači, ide li zakon u primjenu s obzirom na to da je usvojen, odnosno kako bi mogao biti odgođen?

Lokalnim jedinicama potreban je period pripreme, ali i našim državnim tijelima jer podaci u zemljišnim knjigama i katastru još uvijek nisu usklađeni. Građanima treba objasniti da je ovdje namjera da se tri nameta, spomenička renta, komunalna naknada i porez na kuće za odmor, pravednije i sustavno riješe.     

>>Cijeli intervju čitajte u subotnjem Obzoru Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Cijena savjetnika za Inu: Vlada će konzultanta platiti 30 milijuna eura

>>Analiza M. Galić: Plenković je smiren jer zna da HNS ne može mijenjati dres a da ne ostane gol

>>Francuski predsjednik šminker: Macron na šminku potrošio 26.000 eura

>>Danas dar - raspored sati

Komentara 143

Avatar majmunranko
majmunranko
20:51 25.08.2017.

Zasad? Ploča poginulim hrvatskim bojovnicima će ostati dok ostane Hrvatska. Kome ne paše, kupite prnje u milu Srbijicu. Milom ili silom.

IL
ilijan
20:50 25.08.2017.

Ploča HOS a mora ostati zauvijek jer su to Hrvatske postrojbe koje su časno branile i obranile Hrvatski dom! Za dom spremni!

MI
Mimizo
21:27 25.08.2017.

Ti kojima sada smeta taj pozdrav 90tih godina su šutjeli I bili u mišijoj rupi Ili na barikadama a sada pale lijepu našu e nećete razbojnici za dom spremni je stari sveti pozdrav u hrvata I uvijek ćemo stati u obranu svog doma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije