Nastup u medijima

Ministarstvo uprave demantiralo "svoj" stav o naputku

'06.05.2009., Zagreb - Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandrokovic.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list'
'Boris Scitar/Vecernji list'
03.02.2011.
u 19:25

Kuhar: Čini se da postoje dva službena stava Ministarstva uprave – politički i stručni. Toliko o depolitizaciji uprave

Neobičan obrat dogodio se oko inspekcijskog nadzora koji je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika zatražio od Ministarstva uprave zbog naputka za nastup u medijima koji je donio ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković. Nakon što je sindikat dobio i objavio faksimil mišljenja Ministarstva uprave, po kojem naputak treba korigirati, stigao je demanti iz istog ministarstva.

– Ne postoje razlozi za nadzor, naputak je u skladu s etičkim kodeksom državnih službenika – piše u dopisu potpisanom s "Ministarstvo uprave".

A što je s dokumentom posve drugog sadržaja, koji je prethodno izišao iz istog ministarstva?

– To nije službeni dokument jer nema pečata pa nije ni valjan – kažu u Ministarstvu uprave.

Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN-a, ne vidi po čemu je demanti "ozbiljniji" dokument od mišljenja istog ministarstva.

– Čini se da postoje dva službena stava Ministarstva uprave o naputku za nastup u medijima: stručni i politički. Sindikat je dobio ovaj prvi, a politika se pobrinula za drugi. Toliko o depolitizaciji i profesionalizaciji državne uprave – zaključuje Kuhar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije